rs

Klijentima osiguranja isplatila 23,41 mil. maraka

Klijentima osiguranja isplatila 23,41 mil. maraka
04.06.2019.
u 09:21
Pogledaj originalni članak

Osiguravajuća društva iz RS-a isplatila su u prva četiri mjeseca ove godine 23,41 milijun KM na ime naknade štete klijentima, što je u odnosu na isto razdoblje lani manje za oko 4,9%.

Prema podacima Agencije za osiguranja RS-a, društva za osiguranja sa sjedištem u RS-u u prva četiri mjeseca ove godine isplatila su ukupno 9789 odštetnih zahtjeva. Navode da je u oblasti neživotnih osiguranja isplaćeno 21,20 milijuna KM, dok je u životnim isplaćeno 2,21 milijun KM odštete.

- Najviše odštetnih zahtjeva isplaćeno je u osiguranju od odgovornosti za motorna vozila, i to 4778 zahtjeva u iznosu od 13,70 milijuna KM, što je u skladu s udjelom ove vrste osiguranja u obračunatoj premiji - naveli su u Agenciji. Ukupna premija osiguravajućih društava u prva četiri mjeseca ove godine iznosila je 72,53 milijuna KM i veća je za oko 4,3% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Predsjednik Skupštine Udruge društava za osiguranje RS-a Milomir Durmić kaže za Glas Srpske da niži postotak isplate ništa ne znači jer isplata varira iz tromjesečja u tromjesečje. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.