Probajte ovaj sočni kolač od jabuka i maka
Biskvit:
3 jaja
100 g šećera
1 vanilin šećer
100 g oštrog brašna
1 prašak za pecivo
40 g pšenične krupice (grisa)
100 g mljevenog maka (ili oraha)
100 ml ulja
3 žlice mlijeka
3 ribane jabuke
Jaja pjenasto izmiksati sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati brašno s praškom za pecivo, pšeničnu krupicu, mljeveni mak (ili orahe), ulje i mlijeko pa izmiksati. Ručno umiješati ribane jabuke.
Smjesu uliti u namašten i pobrašnjen kalup dimenzija 30x20 cm i peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C 30 minuta.
Glazura:
100 g čokolade za kuhanje
40 g maslaca
2 žlice ulja
Na laganoj vatri otopiti čokoladu s maslacem i uljem. Preliti po ohlađenom kolaču.
Kolač je iz knjige Moji voćni kolači @gospodarski.list od gospođe Ljerke Gabelica.