Kolač od maka i jabuka

Kolač od maka i jabuka
12.10.2024.
u 08:43
Pogledaj originalni članak

Probajte ovaj sočni kolač od jabuka i maka

Biskvit:

3 jaja
100 g šećera
1 vanilin šećer
100 g oštrog brašna
1 prašak za pecivo
40 g pšenične krupice (grisa)
100 g mljevenog maka (ili oraha)
100 ml ulja
3 žlice mlijeka
3 ribane jabuke

Jaja pjenasto izmiksati sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati brašno s praškom za pecivo, pšeničnu krupicu, mljeveni mak (ili orahe), ulje i mlijeko pa izmiksati. Ručno umiješati ribane jabuke.

Smjesu uliti u namašten i pobrašnjen kalup dimenzija 30x20 cm i peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C 30 minuta.

Glazura:

100 g čokolade za kuhanje
40 g maslaca
2 žlice ulja

Na laganoj vatri otopiti čokoladu s maslacem i uljem. Preliti po ohlađenom kolaču.

Kolač je iz knjige Moji voćni kolači @gospodarski.list od gospođe Ljerke Gabelica.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.