Udruga 'Plava vrpca'

Komunikacija i razumijevanje: Prvi koraci ka boljoj podršci obiteljima djece s autizmom

Komunikacija i razumijevanje: Prvi koraci ka boljoj podršci obiteljima djece s autizmom
03.10.2024.
u 10:45
Iz udruge "Plava vrpca" su priopćili kako je u sklopu projekta održana edukacija na temu komunikacije s osobama iz spektra autuzima.
Pogledaj originalni članak

Udruga za pomoć djeci s poremećajem u razvoju iz spektra autizma "Plava vrpca", uz potporu Grada Mostara, provodi projekt "Podrška obitelji djece s poremećajem iz spektra autizma" koji roditeljima nudi edukativne radionice, stručna predavanja te prilike za povezivanje i razmjenu iskustava o skrbi o njihovoj djeci.

Iz udruge "Plava vrpca" su priopćili kako je u sklopu projekta održana edukacija na temu komunikacije s osobama iz spektra autuzima.

"Cilj projekta je, kako i samo ime kaže, podrška obitelji osoba s poteškoćama u razvoju iz spektra autizma, s naglaskom na važnost uloge obitelji u cjelokupnom razvoju osoba s poteškoćama iz spektra autizma. U tom smislu su i predavanja i radionice usmjerene prema roditeljima djece sa poteškoćama u razvoju iz spektra autizma ali i ostalim osobama koja skrbe i koja imaju bilo kakav doticaj sa odgojem djece sa ovim poteškoćama" rekao je Igor Antunović, predsjednik Udruge "Plava vrpca".

Posebno je naglasio širinu sudionika predavanja.

"Raduje nas kako su na našem prvom predavanju o komunikacijama s osobama iz spektra autizma, pored velikog broja roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma, bili prisutni i asistenti iz školske nastave, predstavnici udruga koje skrbe o djeci s poteškoćama u razvoju te edukatori i rehabilitatori ostalih gradskih ustanova", ističe Antunović

Kroz četiri mjeseca trajanja ovoga projekta, Udruga "Plava vrpca" pokušat će pružiti kontinuiranu podršku članovima obitelji koje skrbe o ovoj populaciji putem stručnih predavanja, edukativnih radionica i organiziranja druženja ovih osoba, kao što je bilo i ovo prvo predavanje i okrugli stol. Antunović očekuje kako će se provedba projekta odraziti na cjelokupni sustav socijalne zaštite i poboljšati ga u smislu suradnje javnih ustanova i nevladinih organizacija.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.