Mnogi ga vole

Kuglof: Brz, jednostavan i toliko sočan....

Foto: coolinarika
Kuglof: Brz, jednostavan i toliko sočan....
14.04.2022.
u 17:59
Pogledaj originalni članak

Mnogi kuglof prave za blagdan Uskrsa, pa donosimo recept za jedan jednostavan, a ukusan kuglof...

Sastojci

2 čaše oštrog brašna 
1 čaša (250 ml) jogurta
1 Prašak za pecivo 
1 Vanilin šećer Dolcla
2 čaše šećera (kristal)
1 čaša ulja suncokretovog
4 jaja,
1 i 1/2 jušne žlice kakaoa u prahu
2 jušne žlice jogurta (za crnu smjesu)
naribana korica 1 limuna

Priprema

1. U posebnoj zdjeli prosijemo brašno sa praškom za pecivo.

2. U drugoj pjenasto izmiješamo jaja i malo po malo dodajemo šećer i vanilin šećer. U to dodamo ulje i jogurt i dobro izmješamo. (sve možete raditi mikserom), piše coolinarika.

3. Smjesu s jajima dodamo u brašno i dobro izmješamo (opet mikserom).

4. 1/3 smjese stavite u posebnu zdjelu i u nju dodajte kakao i jogurt (2 jušne žlice). A u preostalu "bijelu smjesu" umješajte limunovu koricu.

5. U kalup za kuglof prvo ulijte bijelu smjesu, pa crnu pa opet bijelu. Vilicom lagano "promiješajte" obje smjese kako bi se čokoladna smjesa lijepo rasporedila.

6. Stavite peći u već zagrijanu pećnicu na 180'C 40 min, a onda smanjite na 160'C i onda pecite još 20 min. (čačkalicom isprobajte je li smjesa gotova)

7. Kad je gotovo, pospite šećerom u prahu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.