neće vam oduzeti puno vremena

Ledeno brdo: Recept za fini kolač koji se priprema brzo i bez paljenja pećnice

Foto: Natašine slastice/kolaci.biz
Ledeno brdo: Recept za fini kolač koji se priprema brzo i bez paljenja pećnice
04.04.2022.
u 08:11
Radi se o slastici koja će i okusom, ali izgledom oduševiti vaše najmilije
Pogledaj originalni članak

Ako ste u potrazi za receptom za kolač koji vam neće oduzeti previše vremena, čija je priprema jednostavna i zbog kojeg ne trebate paliti pećnicu isprobajte "Ledeno brdo" po receptu Nataše Pralice.

Radi se o slastici koja će i okusom, ali izgledom oduševiti vaše najmilije. Naime zadnji red keksa neobično je složen pa kolač postaje još primamljiviji, prenosi Zadovoljna.hr. Evo i recepta.

SASTOJCI

Krema:

  • 1 l mlijeka
  • 3 pudinga od vanilije
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 4 žumanjka
  • 180 g margarina ili maslaca

Ostalo:

  • 300 g petit keksa
  • 250 g keksa piškota
  • 300 ml mlijeka

Dekoracija:

  • 180 g tamnog čokoladnog namaza
  • 180 g svjetlog čokoladnog namaza

PRIPREMA KREME:

1. U zdjelu dodajte žumanjke, puding od vanilije, šećer i vanilin šećer.

2. Prelijte sa 200 ml mlijeka i pomiješajte.

3. Preostalo mlijeko ulijte u lonac i stavite kuhati.

4. Nakon što zakuha sklonite sa strane i umiješajte pripremljene sastojke.

5.  Sve zajedno vratite kuhati.

6. Vruću kremu prebacite u zdjelu i pokrijte prozirnom folijom.

7. Ostavite da se ohladi.

8. Ohlađenoj kremi uklonite foliju, te ju izmiksajte.

9. Dodajte narezani margarin ili maslac (sobne temperature), sve sjedinite.

SLAGANJE KOLAČA:

1. Svaki petit keks umočite u mlijeko i slažite u kalup dimenzija 24x38 cm.

2. Rasporedite pola pripremljene kreme.

3. Nastavite umakati preostale kekse u mlijeko i slažite preko kreme.

4. Rasporedite preostalu kremu.

5. Zatim piškote umačite u mlijeko i slažite bočno.

6. Za dekoraciju u mikrovalnoj ili na pari istopite čokoladni namaz i prošarajte piškote.

7. Kolač stavite u hladnjak da se stegne.

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.