od 23. do 27. siječnja

M.T. Abraham Group, u suradnji s Veleposlanstvom države Izrael u BiH, organizira besplatne projekcije filma “Pijanist”

M.T. Abraham Group, u suradnji s Veleposlanstvom države Izrael u BiH, organizira besplatne projekcije filma “Pijanist”
22.01.2023.
u 14:00
Pogledaj originalni članak

Dan 27. siječnja je Međunarodni dan sjećanja na Holokaust. Ovom prigodom M.T. Abraham Group, u suradnji s Veleposlanstvom države Izrael u Bosni i Hercegovini, organizira besplatnu projekciju filma “Pijanist” za studente i građane Bosne i Hercegovine, s ciljem dodatnog podizanja svijesti i pomoći u edukaciji građana o jednom od najstrašnijih zločina počinjenih u ljudskoj povijesti.


Holokaust je bio genocid bez presedana nad europskim Židovima tijekom Drugog svjetskog rata. Između 1941. i 1945. nacistička Njemačka i njeni suradnici sustavno su ubili oko šest milijuna Židova diljem Europe koji je bio pod njemačkom okupacijom, što predstavlja oko dvije trećine europskog židovskog stanovništva.
Ubojstva su izvršena u pogromima i masovnim strijeljanjima, politikom istrebljenja kroz rad u koncentracijskim logorima, te u plinskim komorama i plinskim kombijima u njemačkim logorima za istrebljenje.


Film će se prikazivati ​​sljedeći tjedan (od 23. do 27. siječnja), tri puta dnevno u kinu Cinestar u Mepas Mallu u Mostaru. Satnice prikazivanja filma: 15h, 18h i 21h. Besplatna rezervacija ulaznica moguća je isključivo putem e- maila: info@neveragain.ba

Ukoliko građani imaju dodatnih pitanja, upite mogu uputiti na navedeni mail ili na telefon: +387 36 841 841.
Obrazovanjem mladih imamo moć spriječiti da se ovi strašni zločini više ikada ponove.

Putem linka možete pristupiti traileru filma “Pijanist”:
https://www.imdb.com/video/vi988938521/?playlistId=tt0253474&ref_=tt_ov_vi

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.