SARAJEVO

MUP Sarajevske županije počeo izdavati prenosive pločice za vozila

MUP Sarajevske županije počeo izdavati prenosive pločice za vozila
20.09.2024.
u 13:27
Precizira se da se zahtjev za izdavanje prenosivih pločica za vozilo podnosi policijskoj postaji prema sjedištu pravne ili fizičke osobe - poduzetnika
Pogledaj originalni članak

Ministarstvo unutarnjih poslova SŽ-a počelo je s izdavanjem prenosivih pločica za vozila shodno Pravilniku o registraciji vozila i Zakonu o osnovama sigurnosti prometa na cestama u BiH. Prenosive pločice koriste se za vozila koja se kreću do mjesta carinjenja, homologacije, servisiranja, prodajnog i izložbenog mjesta, mjesta atestiranja, skladištenja, nadogradnje i za vozila kojima se obavlja eksperimentalna vožnja i izdaju se pravnoj ili fizičkoj osobi - poduzetniku koji se bavi proizvodnjom, nadogradnjom, servisiranjem, prijevozom ili prodajom vozila na malo. Prema riječima ministra unutarnjih poslova SŽ-a Admira Katice, ovu uslugu MUP SŽ-a nudi od početka rujna.

- Dana 10. rujna 2024. godine u Sektoru za građanska stanja Novi Grad izdane su prve prenosive pločice te smo tako ubrzali trgovinu automobilima i omogućili potencijalnom kupcu da testira vozilo prije kupnje, a sve u skladu sa zakonskim i podzakonskim propisima koji reguliraju ovu oblast. Također, prenosive pločice smo na zahtjev stranke izdali i u Sektoru za građanska stanja Vogošća - potvrdio je ministar Katica.

- Zahvaljujući Agenciji za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), urađene su dodatne funkcionalnosti u bazi podataka te su tako ispunjene sve tehničke pretpostavke za izdavanje prenosivih pločica u SŽ-u - dodao je Katica.

U pravilniku o dopunama Pravilnika o registraciji vozila precizira se da se zahtjev za izdavanje prenosivih pločica za vozilo podnosi policijskoj postaji prema sjedištu pravne ili fizičke osobe -poduzetnika.

Nakon podnošenja zahtjeva nadležno tijelo donosi rješenje kojim se odobrava izdavanje prenosivih pločica u skladu s registriranom djelatnošću podnositelja zahtjeva. Pravilnik dodatno detaljno uređuje uvjete korištenja prenosivih pločica, broj odobrenih parova s registracijskim oznakama, serijske brojeve knjižica potvrda o korištenju pločica te iznos naknade za njihovo korištenje.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.