Michael Murphy i Emily Coffman Krunić

Vlada SAD-a pomaže područjima pogođenim razornim poplavama u BiH

Foto: Veleposlanstvo SAD-a
Vlada SAD-a pomaže područjima pogođenim razornim poplavama u BiH
16.10.2024.
u 16:11
Istaknuta je važnost solidarnosti i zajedničkog djelovanja u prevazilaženju posljedica prirodnih katastrofa, kao i dugogodišnja predanost Sjedinjenih Američkih Država u pružanju pomoći Bosni i Hercegovini u kriznim situacijama
Pogledaj originalni članak

U znak solidarnosti sa zajednicama pogođenim razornim poplavama u Bosni i Hercegovini, vlada Sjedinjenih Američkih Država pružila je podršku najugroženijim područjima.

Danas su veleposlanik Michael Murphy i ravnateljica USAID misije Emily Coffman Krunić posjetili Konjic i Jablanicu, gdje su, uz podršku USAID-a, uručeni prijeko potrebni alati i oprema za čišćenje i oporavak lokalnim civilnim vlastima.

Ova oprema, dostavljena u suradnji s Catholic Relief Services, ima za cilj pomoći obiteljima da se što prije vrate u svoje domove i omoguće ponovno otvaranje poslovnih objekata, piše Klix.

Veleposlanik Murphy i Coffman Krunić susreli su se s lokalnim vlastima i stanovnicima pogođenih područja kako bi izrazili kontinuiranu podršku SAD-a naporima u obnovi nakon poplava.

Tijekom susreta, istaknuta je važnost solidarnosti i zajedničkog djelovanja u prevazilaženju posljedica prirodnih katastrofa, kao i dugogodišnja predanost Sjedinjenih Američkih Država u pružanju pomoći Bosni i Hercegovini u kriznim situacijama.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.