Nedavno je TikTok korisnik @thatdudecancook oduševio pratitelje svojim kratkim video savjetom za brže guljenje krumpira - tako da se u krumpir zabode vilica i na njoj ga se drži dok se brzim pokretima guli s klasičnom gulilicom - jednostavnije vjerojatno ne može.
No koliko god jednostavan bio njegov je video postao viralan, pa je i blogerica i autorica recepata Maki Yazawa odlučila isprobati i podijeliti dojmove. Da bih testirala može li se tako u kraćem vremenu oguliti veća količina, Yazawa je vreću krumpira podijelila po pola - pa je jednu polovicu gulila prema TikTok savjetu, a drugu tradicionalno, kako to radi većina ljudi...
Za 'tradicionalno' je guljenje krumpire uzimala u ruku i drugom rukom gulila, dok je za TikTok metodu krumpire nabadala na vilicu - s tim da je za obje metode koristila istu gulilicu u obliku 'Y' i krumpire otprilike iste veličine.
S tradicionalnom metodom ogulila je, kaže, pet krumpira u minuti, a dosta ju je usporilo to što je cijelo vrijeme morala paziti da gulilicom ne zahvati vrhove prstiju.
- Više sam bila usredotočena na izbjegavanje posjekotina, nego na brzinu - rekla je za Real Simple.
U TikTok metodi su joj, kaže, pokrete ruke bili kratki i brzi, pa je i guljenje išlo brže - u minuti je ogulila osam komada.
Koja je metoda bolja?
- Iako je TikTok metoda brža i učinkovitija, guljenje nije toliko precizno pa sam s korom skidala i dio krumpira - rekla je blogerica, dok je glavna mana tradicionalnog guljenja bio strah od porezotina na prstima. Zato savjetuje da se dvije metode koriste naizmjence, ovisno o tome što radite i koliko krumpira trebate, ovisno koliko vam se žuri...
Video možete pogledati OVDJE