RECEPT

Najbolji kolač do sada a vidjet ćete i zašto

Najbolji kolač do sada a vidjet ćete i zašto
31.10.2022.
u 07:23
Pogledaj originalni članak

Sastojci:

Biskvit:
6 jaja
6 žlica šećera
2 žlice ulja
3 žlice kakaa
6 žlica brašna
1 prašak za pecivo

Preljev:
1 dl šećera
2 dl vode

Krema:
7,5 dl mlijeka
2 pudinga od vanilije
1 žlica gustina
10 žlica šećera
25 dag margarina
1 bourbon vanilija šećer

Glazura:
13 dag čokolade za kuhanje
6 žlica ulja

Priprema

Jaja izmiksati sa šećerom, dodati ulje i na kraju brašno pomiješano s kakom i praškom za pecivo. Smjesu uliti u lim, veličina oko 26×38 cm. Ispeći. Gotov biskvit malo prohladiti pa zaliti vrućim preljevom, piše domacikolaci.net.
Za preljev prokuhati vodu sa šećeom.

Krema:

2,5 dl mlijeka izmiješati s pudingom i gustinom, a u ostatak dodati šećer i prokuhati. U provrelo mlijeko dodati smjesu s pudingom. Skuhati gustu kremu. Ohladiti uz povremeno miješanje. U hladnu kremu dodati pjenasto izrađen margarin s bourbon vanilija šećerom, miksati malo duže da krema bude što pjenastija. Premazati po biskvitu i staviti preko noći u hladnjak, a zatim staviti glazuru. Čokoladu i ulje otopiti na pari.
 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.