Orašje

Obnova cestovne infrastrukture u povratničkim MZ u općini Pelagićevo

Obnova cestovne infrastrukture u povratničkim MZ u općini Pelagićevo
03.12.2015.
u 07:00
Asfaltirani su cestovni pravci u mjesnim zajednicama Blaževac, Turić i Gornja Tramošnica u dužini od 1180 metara
Pogledaj originalni članak

Ministarstvo za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske je u okviru redovitog programa financiralo asfaltiranje i sanaciju nekoliko lokalnih cestovnih pravaca na području općine Pelagićevo.

Asfaltirani su cestovni pravci u mjesnim zajednicama Blaževac, Turić i Gornja Tramošnica u dužini od 1180 metara.

Također, u mjesnoj zajednici Blaževac izvršena je sanacija i nasipanje dionice ceste "Četnica" u dužini od 1300 metara. 

Ministarstvo za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske za projekte cestovne infrastrukture u ovoj godini u općini Pelagićevo investiralo je 120.000 konvertibilnih maraka. 

Uz ulaganje u cestovnu infrastrukturu, Ministarstvo je sukladno raspoloživim sredstvima u ovoj općini u proteklom razdoblju realiziralo i mnoge druge projekte kao što su izgradnja stambenih jedinica, dodjela građevinskog materijala, izgradnja društvenog doma, obnova i sanacija vjerskih objekata te pružanje pomoći povratnicima projektima održivog povratka. 

Savjetnik ministra za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske Pero Josipović prilikom obilaska ove općine i posjeta lokacijama gdje su realizirani projekti izjavio je kako svi projekti koje realizira Ministarstvo značajno doprinose razvoju povratničkih zajednica, te pružaju povratnicima uvjete za povratak i ostanak u rodnom kraju. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.