Kolač s laganim biskvitom kao stvoren je za iskoristiti sočno ljetno voće. Dodatno osvježenje i punoću okusa obrnutom kolaču s marelicama dat će kuglica sladoleda.
Sastojci
60 g otopljenog maslaca
110 g smeđeg šećera
1 Cimet šećer
desetak marelica
1 Muffins
1 Limun šećer
1 jaje
50 ml ulja
125 ml vode
Priprema
1. Maslac, šećer i cimet šećer pomiješajte pa raširite na dno posude za pečenje Ø20-22 cm.
2. Marelice operite, izvadite im koštice i narežite na četvrtine. Posložite ih na karamel, prerezanom stranom prema dolje u oblik cvijeta, piše Coolinarika.
3. Mješavinu za muffine pomiješajte s limun šećerom, jajetom, vodom i ulje pa miksajte 2-3 minute. Prelijte preko marelica.
4. Sve zajedno pecite oko 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.
5. Gotovi kolač izvadite iz pećnice pa ostavite da odstoji 10-ak minuta. Zatim ga pažljivo preokrenite na tanjur za posluživanje.