prva američka žrtva u ratu u Bosni i Hercegovini

Otvorenje spomenika Collette Webster

Otvorenje spomenika Collette Webster
26.09.2024.
u 16:55
Collette Webster, mlada Amerikanka iz Michigana, imala je samo 27 godina kada je 1993. godine odlučila napustiti svoj miran život i doći u Mostar kako bi pomogla ranjenima, izbjeglicama i svima ostalima koji su bili ugroženi na bilo koji način
Pogledaj originalni članak

U petak, 27. rujna s početkom u 16 sati u Franjevačkoj ulici br. 16 bit će upriličeno otvorenje novog spomenika Collette Webster, hrabroj ženi i prvoj američkoj žrtvi u ratu u Bosni i Hercegovini. 

Collette Webster, mlada Amerikanka iz Michigana, imala je samo 27 godina kada je 1993. godine odlučila napustiti svoj miran život i doći u Mostar kako bi pomogla ranjenima, izbjeglicama i svima ostalima koji su bili ugroženi na bilo koji način.

Preminula je 27. rujna 1993. godine nakon što je granata pogodila prostoriju u kojoj se nalazila, zadobila je teške ozljede i unatoč naporima da joj se pruži pomoć, preminula je te noći. 

Na ceremoniji će se, između ostalih, obratiti i gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić, vijećnici u Gradskom vijeću Grada Mostara Stanko Ćosić i Goran Bošnjak, te predstavnik obitelji Webster – Camala Sharp.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.