sastanak

Plenković i Čović razmotrit će koje mjere RH može učiniti u vezi haške presude

Plenković i Čović razmotrit će koje mjere RH može učiniti u vezi haške presude
01.12.2017.
u 15:48
Pogledaj originalni članak

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u petak da će s predsjedateljem Predsjedništva BiH Draganom Čovićem razmotriti koje mjere Hrvatska može u pravnom i političkom pogledu učiniti u vezi presude šestorici bosansko-hercegovačkih Hrvata.

 Odgovarajući na pitanja novinara, Plenković je rekao da su se u četvrtak sastali u neformalnom ozračju kako bi razmotrili okolnosti nakon drugostupanjske presude Haškog suda šestorici iz BiH, pri čemu su razgovarali o mogućim reperkusijama te presude, prije svega kako je ona primljena među Hrvatima u BiH i političkom vodstvu, prenosi Hina. 

Danas će na formalnom sastanku, dodao je, razmotriti koje mjere Hrvatska može učiniti u pravnom i političkom pogledu u vezi te presude.

Upitan hoće li tražiti analizu svjedočenja bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića u Haagu, s obzirom ne tvrdnje da je bilo lažno, Plenković je rekao kako misli da je bivši predsjednik dao priopćenje u vezi tih pitanja.

"Dopustite da danas prvo raspravim tu temu s predsjedateljem, da temeljito analiziramo novonastalu situaciju, pa ćemo onda komentirati", rekao je hrvatski premijer.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar ivek
ivek
16:40 01.12.2017.

BiH ce otvorit nova radna mijesta za preostale ratne zlocince da i dalje pljuju po zrtvama i haskom sudu,,,https://www.express.hr/life/hos-ov-logor-ljubio-sam-sliku-ante-pavelica-i-pio-mokracu-12019#