Međugorje

Poruka Blažene Djevice Marije pred blagdan Svih svetih: Tražite zagovor i molitve svetaca

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Poruka Blažene Djevice Marije pred blagdan Svih svetih: Tražite zagovor i molitve svetaca
27.10.2024.
u 11:33
Podsjetimo, trenutni status Međugorja je postao jasniji zahvaljujući nedavnim odlukama Vatikana i pape Franje.
Pogledaj originalni članak

Blažena Djevica Marija je, prema svjedočenju međugorske vidjelice Marije Pavlović Lunnetti, poslala poruku u povodu blagdana Svih svetih. U poruci, Marija poziva vjernike, posebno djecu, da traže zagovor svetaca i mole se kako bi ujedinjeni s njima pronašli mir. Naglasila je važnost nasljedovanja svetaca kao uzora za sveti život te izrazila svoju duhovnu blizinu.

"Draga djeco! U ovom vremenu kada slavite dan svih svetih, tražite njihov zagovor i molitve, da biste u jedinstvu s njima pronašli mir. Neka vam sveci budu zagovaratelji i primjer da ih nasljedujete i sveto živite. Ja sam s vama i zagovaram pred Bogom za svakoga od vas. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu."

Fenomen Međugorja

Međugorje, malo mjesto u Bosni i Hercegovini, postalo je svjetski poznato od 1981. godine kada je šestero djece i mladih tvrdilo da im se ukazala Blažena Djevica Marija. Ti događaji pokrenuli su jedan od najpoznatijih i najkontroverznijih marijanskih fenomena u suvremenom katoličanstvu. Ukazanja su nastavila redovito dolaziti, a Djevica Marija, nazvana Kraljicom Mira, prenosi poruke mira, molitve, obraćenja i nade.

Ključne poruke Gospe iz Međugorja:

  1. Mir i pomirenje – Gospa poziva na mir u srcima i među narodima.
  2. Molitva, osobito krunica – Redovita molitva, posebno obiteljska, temelj je vjere.
  3. Obraćenje i post – Gospa poziva vjernike na duhovni preobražaj i post dvaput tjedno.
  4. Euharistija i ispovijed – Poziva se na redovito sudjelovanje u sakramentima.

Podsjetimo, trenutni status Međugorja je postao jasniji zahvaljujući nedavnim odlukama Vatikana i pape Franje. Iako Sveta Stolica još nije službeno priznala nadnaravni karakter ukazanja, Međugorje je dobilo status "nihil obstat" (nema zapreka). To znači da se vjernicima dopušta javno štovanje i sudjelovanje u duhovnim aktivnostima povezanima s porukama Kraljice Mira, ali bez obveze vjerovanja u nadnaravnost fenomena.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.