STRADAO ŠEF KBC-A

Poznato kad se održava sprovod Ćorušića, mještani njegova rodnog mjesta: 'Svi smo šokirani'

Poznato kad se održava sprovod Ćorušića, mještani njegova rodnog mjesta: 'Svi smo šokirani'
22.10.2024.
u 15:33
– Teže još pada i nama koji smo ga poznavali, a njegova najveća vridnost bila je njegova ljubav za našu Hrvatsku – poručili su mještani
Pogledaj originalni članak

Ante Ćorušić, preminuli ravnatelj KBC-a Zagreb, bit će pokopan na groblju u rodnom Lovreću ovog četvrtka, a ispraćaj će se održati i na Mirogoju ove srijede, stoji u osmrtnici koja je objavljena ovog utorka, dan nakon njegova tragičnog pada sa zgrade KBC-a. Misa zadušnica održat će se nakon pogreba, dodaje se.

''U dubokoj boli javljamo svima koji su ga voljeli da nas je prerano napustio naš voljeni prof. dr. sci. Ante Ćorušić, hrvatski branitelj, u ponedjeljak 21. listopada u 67. godini života. Ispraćaj dragog nam pokojnika bit će u srijedu 23. listopada 2024. u 14.15 sati u Zagrebu na groblju Mirogoj. Pogreb će se održati na mjesnom groblju u Lovreću u četvrtak 24. listopada 2024. u 16 sati. Sveta misa zadušnica održat će se nakon pogreba u župnoj crkvi u Lovreću", stoji u obavijesti.

Inače, jučer je bilo potvrđeno kako je Ante Ćorušić preminuo nakon pada s požarnih stepenica bolnice. Zbog njegove je smrti ispred bolnice izvješena crna zastava, a čeka se izvještaj policije o samom događaju. Ova vijest potresla je brojne koji se od njega opraštaju. Oko situacije oglasila se i Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske.

"Profesor Ćorušić bio je izniman stručnjak te ugledni član hrvatske medicinske zajednice, čiji je doprinos zdravstvu bio neizmjeran. Tijekom svoje bogate karijere posvetio se unaprjeđenju zdravstvenog sustava i ostavio neizbrisiv trag u struci. Njegova predanost radu i vizija koju je donosio kao ravnatelj KBC-a Zagreb značajno su utjecale na organizaciju i funkcioniranje najveće bolničke ustanove u Hrvatskoj. Bio je lider s jasnim ciljem poboljšanja kvalitete skrbi za pacijente, a svojim kolegama i suradnicima služio je kao izvor inspiracije. Njegova energija, stručnost i strast prema medicini bit će vječno upamćeni, a njegov rad ostat će trajno svjedočanstvo njegova doprinosa", poručili su. 

Inače, Slobodna Dalmacija bila je u Lovreću, odakle je preminuli šef KBC-a. Mještani pričaju o tragediji koja se dogodila, navodeći kako je mjesto izgubilo ''velikog čovjeka, domoljuba i stručnjaka''. 

– Poznavali smo ga kao duševnog čovika, onog baš iz naroda. Sa svakim je imao lipu rič, razgovarao bi gdje bi ga i susreli ljudi, bilo vani, bilo negdi u gostionici. Uz kavu bi pričali o starim običajima našega kraja. Silno je volio svoj Lovreć, sredio je i rodnu kuću, koja je prava kamena lipotica uz samu cestu. Dolazila je i njegova obitelj, ma nemam vam šta kazati, ova vijest od jučer nas je toliko ražalostila da smo svi ovdje u Cisti Provo šokirani. Teže još pada i nama koji smo ga poznavali, a njegova najveća vridnost za mene bila je njegova ljubav za našu Hrvatsku. Znamo da je čak triba bit i ministar zdravstva, ali moram priznat da je kao doktor i ravnatelj puno više bio sa svojim pacijentima i da je njegova struka, ali i volja za pomoć ljudima, tu dolazila više do izražaja. I ja i moja obitelj, ali i mislim cila Cista će u sprovod tom velikom čoviku – poručili su.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.