U predškolskoj ustanovi "Sv. Josip Radnik" u Mostaru

Predstavljena slikovnica koja obrađuje teme zaštite okoliša i značaja očuvanja prirode

Predstavljena slikovnica koja obrađuje teme zaštite okoliša i značaja očuvanja prirode
09.09.2024.
u 13:08
U predškolskoj ustanovi „Sv. Josip radnik“ u Mostaru, održana je zanimljiva edukativno-promotivna radionica koja se fokusirala na zaštitu okoline, s ciljem podizanja ekološke svijesti među najmlađima.
Pogledaj originalni članak

Ova aktivnost dio je projekta pod nazivom „Moja eko školica“ koji provodi udruga RESPEKT uz financijsku potporu Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine.

Tijekom radionice, predstavljen je slikovnica koja obrađuje teme zaštite okoline i značaja očuvanja prirode. Aktivnosti su bile posebno osmišljene za predškolsku djecu kako bi ih se na zanimljiv i pristupačan način upoznalo s važnosti zaštite i očuvanja okoline od najranije dobi. Kroz kreativne igre i interaktivni pristup, predškolci su imali priliku naučiti o ekološkim temama, popraćenim pitanjima i rješenjima usmjerenim prema očuvanju naše planete. Predstavnici udruge RESPEKT izrazili su zadovoljstvo sudjelovanjem u ovakvim projektima, ističući značaj edukacije u razvoju zdravih i ekološki osviještenih navika te stilova života kod djece, poslavši poruku: “Uvijek s veseljem sudjelujemo u inicijativama koje potiču djecu na razmišljanje u kontekstu razvijanja njihove osviještenosti o okolini.”

Zahvaljujemo svim stručnjacima i našim malim prijateljima iz vrtića „Sv. Josip radnik“ na aktivnom sudjelovanju te im želimo uspješan i sretan početak nove, ekološke predškolske godine. Ovakvi projekti nisu samo prilika za učenje, nego i za stvaranje veze između djece i prirode, što može potaknuti njihove buduće ekološke aktivnosti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.