napravite

Prhke školjkice: Mekane i neodoljive, raspadaju se u ustima

Prhke školjkice: Mekane i neodoljive, raspadaju se u ustima
03.05.2022.
u 19:23
Pogledaj originalni članak

Prhke školjkice po receptu Grozdan Ančić Robinić možete napraviti ovih dana. Nisu teške za napraviti, a tope se u ustima...

Sastojci
130 gsvinjske masti
300 gglatkog brašna
0,5praška za pecivo
1vanilin šećer
100 ml tople vode
ribana korica pola limuna

Dodatno
pekmez
šećer u prahu

Priprema

1 Umijesite glatko tijesto
U zdjeli pomiješajte mast, brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer, ribanu limunovu koricu i toplu vodu i umijesite glatko tijesto, prenosi Index.

2 Odmorite tijesto
Dobiveno tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 1 sat.

3 Razvaljajte i izrežite krugove
Tijesto tanko razvaljajte, čašom umočenom u brašno izrezujte krugove.

4 Nadjenite
Na sredinu svakog kruga stavite žličicu pekmeza po želji, krajeve preklopite i vilicom utisnite rubove.

5 Stavite peći
Školjkice stavite na namašćeni lim za pečenje i pecite 15 minuta na 180 stupnjeva dok lagano ne porumene.

6 Uvaljajte u šećer u prahu
Malo prohlađene školjkice uvaljajte u šećer u prahu.
 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.