NESVAKIDAŠNJA PRIČA

Prodala je sve što ima kako bi tri godine živjela na kruzeru, na kraju su je potjerali s broda zbog ovih poruka

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Prodala je sve što ima kako bi tri godine živjela na kruzeru, na kraju su je potjerali s broda zbog ovih poruka
18.09.2024.
u 18:46
Jenny Phenix je planirala sljedećih nekoliko godina provesti ploveći morem, no njezini snovi srušili su se u jednom trenutku, a o čemu je točno riječ doznajte u nastavku teksta.
Pogledaj originalni članak

Jenny Phenix, inače 68-godišnjakinja iz Floride prodala je svoju imovinu kako bi sljedeće tri godine mogla putovati svijetom na kruzeru Villa Vie Odyssey. Naime, njezin san i plan ubrzo je nestao nakon što su joj zabranili dolazak na brod za krstarenje zbog poruka koje je slala putem aplikacije WhatsApp, prenosi The Telegraph. U privatnoj grupi na WhatsAppu se požalila drugim putnicima na odgađanje plovidbe u trajanju od četiri mjeseca, što je značilo da nije mogla pokupiti svoje stvari u Miamiju, kako je i planirala jer brod nije svraćao u grad. U porukama je izrazila i zabrinutost time da bi se radovi na obnovi broda mogli nastaviti nakon što brod napusti Belfast te da će zbog toga morati koristiti privremenu kabinu umjesto one koju je rezervirala, a koju koristi osoblje broda.

Naime, nakon što je podijelila svoje mišljenje s drugima stigla joj je obavijest vlasnika Villa Vie Residences u kojoj su joj poručili da je njezin ugovor otkazan zbog "ponašanja koje utječe na moral zajednice". Glavna operativna direktorica broda Kathy Villalba joj je kasnije rekla da su primili desetak službenih pritužbi od drugih putnika koje su bile vezane uz njezine neprestane žalbe i negativan stav prema brodu. 

- Ovako ponašanje je značajno utjecalo na moral i dobrobit drugih putnika. S obzirom na brojne povratne informacije, moramo trajno otkazati vaš ugovor kako bismo održali dobrobit i zadovoljstvo naše zajednice - poručila je Kathy. Jenny pak tvrdi da nikada nije bila bezobrazna ili bez poštovanja te da nikada nikog nije izravno napala. - To su bili privatni razgovori, nisam ništa objavila na društvenim mrežama. Frustracija među putnicima je rasla nakon svakog odgađanja plovidbe. Ja sam bila jedna od onih koji su bili otvoreni u ispitivanju važnih pitanja. Brojni putnici su mi se privatno zahvalili jer sam se zauzela za cijelu grupu - kazala je ona. Phenix je polagala nade u ovo putovanje nakon što su je jedna druga brodska schema, Life At Sea, podnijela stečaj, a njoj su ostali dužni 30.000 dolara.

- Tijekom posljednjih godinu i pol sam likvidirala sva poduzeća i imovinu, s nestrpljenjem očekujući svoj novi život putujući svijetom. Živjela sam iz kofera od prosinca 2023. Kao i brojni drugi, prvo sam stigla u Southampton kako bih započela ovo putovanje 15. svibnja. Obavijestili su nas o kratkom odgađanju, ali ništa se nije činilo kritičnim i, naravno, planovi putovanja i rezervacije u hotelu su bile sređene mjesecima unaprijed - ispričala je Jenny.  Naime, prva velika promjena u rasporedu dogodila se kada su vlasnici odlučili da će brod isploviti 30. svibnja iz Belfasta, ali su se zatim pojavili novi problemi u brodogradilištu Harland & Wolff. Brod je na istom mjestu stajao četiri godine zbog čega su se morale provesti nove inspekcije, što je uzrokovalo daljnje probleme i naposljetku duže odgađanje putovanja. Odyssey je do danas imao probe na moru, ali još uvijek nije isplovio.

Phenix je platila polog za prvo svjetsko putovanje, s ciljem da će, kada stigne na brod, kupiti kabinu ili se pridružiti programu koji bi joj dopustio da ostatak života provede na brodu. Dio pologa su joj sada vratili, a još uvijek čeka puni povrat novca. Nedavno se vratila u Floridu nakon što je devet mjeseci provela na drugom kruzeru, Serenade of the Seas.

- Ne mogu ni započeti s opisivanjem emocionalne devastacije i fizičkog danka koje je ovo uzelo na mene. Prošli su tjedni prije nego što sam mogla pričati s nekim o situaciji i prije nego što sam ju mogla objasniti svojoj djeci. Još uvijek je teško pričati o tome jer sam imala isti san kao svatko drugi na tom brodu i uzeli su to od mene bez razmišljanja. Morat ću ostati s kćeri dok ne isplaniram drugi plan za svoj život - kazala je simpatična Jenny. 

- Minimum za noćenje u Belfastu je 200 dolara, to je previše za nas tako da je povratak u SAD jeftiniji. Bilo je odgađanja, ali ostajemo optimistični da će se putovanje dogoditi. Vidjeli smo krv, znoj i suze iz prve ruke i znamo da će vlasnici učiniti sve da se putovanje dogodi - kazali su pak iz tvrtke, a dok će ostali putnici također čekati trenutak kada će Odyssey isploviti. Holly Hennessy, koja je na kruzer stigla sa svojom mačkom, rekla je kako joj to što VVR više neće plaćati hotel nije problem. - Većinu sam plaćala sama dosad. Drugi putnici su se također složili da troškovi nisu mogli biti pokriveni zauvijek. Ostajem pozitivna i optimistična da će brod isploviti - istaknula je. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.