ministar sigurnosti BiH

Radončić: Međunarodni aerodrom Sarajevo treba odmah zatvoriti za putnike

Radončić: Međunarodni aerodrom Sarajevo treba odmah zatvoriti za putnike
23.03.2020.
u 21:00
Pogledaj originalni članak

Međunarodni aerodrom Sarajevo treba odmah zatvoriti za putnike jer se dešavaju zloupotrebe od osoba i aviotvrtki iz pojedinih zemalja, ocijenio je ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić.

On je na svom Instagram profilu, povodom interesiranja brojnih medija za ovo pitanje, objavio da Međunarodni aerodrom Sarajevo što prije treba zatvoriti za putnike, ali ne i za transport robe, prenosi Srna

"Vlasnik Međunarodnog aerodroma Sarajevo je Vlada Federacije BiH, a također, ista Vlada je aktivirala Federalni stožer civilne zaštite, koji radi, zaista, efikasno i donosi odlične mjere. Bilo bi neophodno da se Koordinacijskom tijelu BiH za zaštitu i spašavanje uputi njihov zahtjev, kao što je to već učinila Granična policija BiH", rekao je Radončić koji je i predsjednik Koordinacijskog tijela za zaštitu i spašavanje ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća u BiH.

On je poručio da će, ako dobije zahtjev Federalnog stožera civilne zaštite za zatvaranje Međunarodnog aerodroma, učiniti sve da se on nađe na sutrašnjoj sjednici Vijeća ministara.

"Vijeće ministara, po proceduri, može odmah, na prijedlog Koordinacijskog tijela BiH, donijeti takvu mjeru", objasnio je Radončić.

On je naveo da će na sutrašnjoj sjednici VM-a biti zabranjen ulazak svim stranim državljanima u BiH.

"Bit će izuzete vrlo rijetke kategorije, kao što su EUFOR, NATO i slično", objasnio je Radončić.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.