Visoki predstavnik

Schmidt apelira: Izađite na izbore i oblikujte bolju budućnost vaše zajednice

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Schmidt apelira: Izađite na izbore i oblikujte bolju budućnost vaše zajednice
05.10.2024.
u 13:15
Središnje izborno povjerenstvo provodi pilot projekt korištenja novih tehnologija u cilju osiguranja integriteta izbora
Pogledaj originalni članak

Uoči lokalnih izbora u nedjelju, 6. listopada visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt uputio je poruku svim biračima u Bosni i Hercegovini u kojoj ih je pozvao da ne propuste priliku da se čuje i njihov glas tako što će glasati za svoje lokalne predstavnike.

- Lokalni izbori predstavljaju priliku da direktno utječete na odluke koje se tiču vašeg svakodnevnog života. Bilo da se radi o infrastrukturi ili politici zaštite okoliša, lokalnom planiranju ili poslovnim inicijativama, vaš glas može pomoći u oblikovanju budućnosti vaše zajednice. Vaše učešće doprinosi napretku, stabilnosti i boljem sutra. Vaš glas se računa i vaše mišljenje je bitno, naveo je visoki predstavnik u poruci, priopćeno je iz OHR-a.

Naglasio je da se izmjene Izbornog zakona o kojima se godinama raspravljalo u Bosni i Hercegovini i koje je uveo u ožujku provode kako bi se bolje zaštitili glasovi te da je sada na Parlamentu da donese nova poboljšanja.

- Uz podršku naših međunarodnih donatorskih partnera, Središnje izborno povjerenstvo provodi pilot projekt korištenja novih tehnologija u cilju osiguranja integriteta izbora. Ova inicijativa je važan korak u jačanju povjerenja javnosti u izborni proces. Ona osigurava transparentnost i pravičnost, ponovno potvrđujući značaj svakog glasačkog listića.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.