najzdraviji sokovi

Sokovi za jačanje organizma, ovo je pet najboljih

Sokovi za jačanje organizma, ovo je pet najboljih
05.10.2024.
u 14:29
Donosimo pet recepta bogatih hranljivim tvarima koji mogu pomoći u jačanju prirodnih obrambenih mehanizama vašeg tijela.
Pogledaj originalni članak

Prirodni sokovi i smoothieji mogu biti ključni saveznici u jačanju imunološkog sustava. Kroz kombinaciju svježeg voća i povrća, ovi napitci pružaju tijelu potrebne nutrijente koji mu pomažu da se bori protiv bolesti i infekcija. Ljepotaizdravlje donosi neke od najzdravijih sokova koji će vam pomoći za zdrav organizam.

Evo pet recepta bogatih hranljivim tvarima koji mogu pomoći u jačanju prirodnih obrambenih mehanizama vašeg tijela.

Sokovi za jačanje imunološkog sustava: 

Citrusni sok

Mješavina naranči i grejpfruta sadrži oko 60% dnevne vrijednosti vitamina C u samo jednoj šoljici. Ovaj vitamin ima antioksidativna svojstva koja štite vaše stanice i podržavaju imunološki sustav. Visoke doze vitamina C mogu ublažiti simptome prehlade i ubrzati oporavak.

Zelena jabuka, mrkva i naranča

Ova osvježavajuća kombinacija pruža odličnu dozu vitamina C, dok mrkve doprinose beta karotenom, antioksidantom koji je ključan za zdrav imunološki odgovor. Kiselost zelenih jabuka uravnotežuje slatkoću mrkvi i naranči.

Cikla, mrkva, đumbir i jabuka

Ovaj pojačavajući sok kombinira tri korijenasta povrća koja pomažu imunološkom sustavu i pružaju hranljive tvari koje smanjuju upalu. Đumbir je posebno koristan zbog svojih antiinflamatornih svojstava.

Sok od rajčice

Svježi sok od rajčice bogat je folatom (vitamin B9) koji pomaže u podršci imunološkom sustavu. Priprema sok kod kuće osigurava da ne sadrži dodatne sastojke.

Jagoda i kivi

Jagode i kivi su savršeni za sok ili smoothie bogat vitaminom C. Ovaj recept uključuje i mlijeko koje je dobar izvor proteina i vitamina D, koji smanjuje rizik od respiratornih infekcija.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.