prognoze za naše područje

Stiže nam pravo zimsko vrijeme: 'Ledeni val je pred vratima'

Foto: wxcharts.com
Foto: wxcharts.com
18.10.2024.
u 19:12
Hrvatski meteorolog hobist, upozorava da će ovo područje pogoditi nalet Polar Vortexa, koji će sniziti temperature ispod prosjeka. Prema njegovim modelima, očekuju se hladni dani s mogućnošću temperatura ispod nule
Pogledaj originalni članak

Prema najnovijoj vremenskoj prognozi područje BiH i regije u narednim danima očekuje promjenjivo vrijeme, slično kao i danas. No, nešto veće promjene osjetit ćemo već pred kraj listopada. U nadolazećim danima, temperature će se postupno mijenjati, dok će različiti dijelovi zemlje osjetiti specifične vremenske prilike, od kiše i vjetra do povremenih sunčanih razdoblja.

Ali, prema prognozama na aplikaciji wxcharts.com i informacijama s popularne stranice “Pogled na klimu i njene promjene by Dino Dundić”,  krajem listopada nas čeka iznenadni nalet Polar Vortexa, koji bi mogao donijeti pravo zimsko vrijeme s temperaturama koje će pasti ispod prosjeka.

BiH naredna tri dana očekuje uglavnom umjereno do pretežito oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje. Temperature će ići do 24 stupnja.  No, iako će početak tjedna donijeti stabilnije i sunčanije dane, prognoze za kraj listopada i početak studenog upućuju na naglu promjenu vremena

Dino Dundić, hrvatski meteorolog hobist, upozorava da će to područje pogoditi nalet Polar Vortexa, koji će sniziti temperature ispod prosjeka. Prema njegovim modelima, očekuju se hladni dani s mogućnošću temperatura ispod nule. Ovaj nagli pad temperature donijet će prve prave zimske uvjete.

Dok će doći do značajnog pada temperature u većini mjesta, u planinskim krajevima mogući su prvi ozbiljniji snježni nanosi. 
 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.