Stručnjak za trovanje hranom, Bill Marler, za Independent je otkrio koje bi namirnice trebalo izbaciti iz prehrane kako biste smanjili rizik od trovanja.
Marler je više od 20 godina svjedočio u tužbama zbog trovanja i klijentima pomogao da dobiju oko 600 milijuna dolara odštete, prenosi Radiosarajevo.ba.
On tvrdi da su ove namirnice najopasnije:
1. Sirove kamenice - Zbog globalnog zatopljenja, povećava se broj mikroba koji završavaju u ovoj deliciji.
2. Oprano voće i povrće u trgovinama
3. Prokulice i sirove klice - Salmonella i Escherichia coli se često mogu naći na klicama.
4. Sirovo meso - Uvijek uzimajte pečenije meso, zbog mogućnosti salmonelle i Escherichije Coli.
5. Sirova jaja - Iako su šance od trovanja manje nego prije 20 godina, Marler kaže da one ipak postoje.
6. Nepasterizirano mlijeko i sokovi - Preskakanje pasterizacije povećava rizik od kontaminacije bakterijama, virusima i parazitima.