Bill Marler

Stručnjak za trovanje hranom otkrio što nikad ne bismo trebali jesti

Foto: Thinkstock
Stručnjak za trovanje hranom otkrio što nikad ne bismo trebali jesti
08.08.2017.
u 08:38
Pogledaj originalni članak

Stručnjak za trovanje hranom, Bill Marler, za Independent je otkrio koje bi namirnice trebalo izbaciti iz prehrane kako biste smanjili rizik od trovanja.

Marler je više od 20 godina svjedočio u tužbama zbog trovanja i klijentima pomogao da dobiju oko 600 milijuna dolara odštete, prenosi Radiosarajevo.ba. 

On tvrdi da su ove namirnice najopasnije:

1. Sirove kamenice - Zbog globalnog zatopljenja, povećava se broj mikroba koji završavaju u ovoj deliciji.

2. Oprano voće i povrće u trgovinama

3. Prokulice i sirove klice - Salmonella i Escherichia coli se često mogu naći na klicama.

4. Sirovo meso - Uvijek uzimajte pečenije meso, zbog mogućnosti salmonelle i Escherichije Coli.

5. Sirova jaja - Iako su šance od trovanja manje nego prije 20 godina, Marler kaže da one ipak postoje.

6. Nepasterizirano mlijeko i sokovi - Preskakanje pasterizacije povećava rizik od kontaminacije bakterijama, virusima i parazitima.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.