Globalna konferencija WURI 2024.

SUM dobio tri prestižna WURI priznanja za izvrsnost u inovacijama

Foto: SUM
Nagrada za SUM
Foto: SUM
Nagrada za SUM
Foto: SUM
Nagrada za SUM
04.10.2024.
u 12:04
Stručni odbor WURI rang-ljestvice prepoznao je inovativnost SUM-a i posebnim priznanjima za izvrsnost u inovacijama pozdravio impresivan rad Sveučilišta
Pogledaj originalni članak

Predstavnici Sveučilišta u Mostaru sudjelovali su na Globalnoj konferenciji WURI 2024. (WGC24) u Seulu, u Južnoj Koreji, gdje je Sveučilište u Mostaru dobilo čak tri prestižna WURI priznanja za izvrsnost u inovacijama. Sveučilište u Mostaru pozvao je Stručni obor WURI (The World University Rankings for Innovation) da sudjeluje na Globalnoj konferenciji WURI 2024. (WGC24) u Seulu te predstavi Center for Artificial Intelligence - Smart Reception Project, projekt kojim se SUM posebno istaknuo i visoko pozicionirao zauzevši 4. mjesto u svijetu u primjeni umjetne inteligencije. Na Globalnoj konferenciji WURI 2024. Sveučilište u Mostaru predstavljali su rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić, pomoćnik rektora za informacijske tehnologije i inovacije i voditelj SUMIT-a prof. dr. sc. Tomislav Volarić i voditeljica Ureda za međunarodni ranking Sveučilišta u Mostaru Tonina Ibrulj.

Stručni odbor WURI rang-ljestvice prepoznao je inovativne projekte i inovativne metode SUM-a koje uspješno nadilaze granice tradicionalnog obrazovanja, naglasivši kako je Sveučilište u Mostaru među sveučilištima koja su se najviše istaknula i ostvarila uspon na svjetskoj rang-ljestvici u odnosu na prethodnu godinu. S obzirom na visoko rangiranu poziciju u primjeni umjetne inteligencije u svijetu i impresivni rast SUM-a na ljestvici inovativnih sveučilišta, Stručni odbor WURI rang-ljestvice odlučio je Sveučilištu u Mostaru dodijeliti prestižna WURI priznanja za izvrsnost u inovacijama za 2024. godinu u dvjema kategorijama. Priznanje u kategoriji WURI Leader Award dodijeljeno je rektoru Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoranu Tomiću i pomoćniku rektora za informacijske tehnologije i inovacije i voditelju SUMIT-a prof. dr. sc. Tomislavu Volariću.

Stručni odbor WURI rang-ljestvice prepoznao je lidersku ulogu rektora Tomića i pomoćnika rektora, profesora Volarića pri vođenju institucije i provedbi inovativne perspektive rada, što je dovelo do uspješnih i visoko rangiranih projekata. Priznanje u kategoriji WURI Professional Award dodijeljeno je Hrvoju Ljubiću, voditelju Centra za umjetnu inteligenciju SUM-a i nositelju projekta "Smart Reception Project". Stručni odbor WURI svjetske rang-ljestvice tijekom konferencije u Seulu istaknuo je kako su se predstavnici Sveučilišta u Mostaru izdvojili značajnim doprinosima inovativnim procesima i postignućima na Sveučilištu u Mostaru te su zbog toga i prepoznati kao važni akteri u ostvarivanju iznimnih uspjeha i ubrzanog rasta SUM-a na WURI rang-ljestvici.

Također, Sveučilište u Mostaru je na Globalnoj konferenciji WURI 2024. (WGC24) u Seulu imalo izlaganje o temi "Beyond Borders: How the University of Mostar is Shaping its Global Academic Profile", o kojoj je govorila voditeljica Ureda za međunarodni ranking Sveučilišta u Mostaru Tonina Ibrulj. Tijekom konferencije, u okviru WURI-ja, osnovan je WUNI (World University Network of Innovation), odnosno uspostavljene su tri mreže koje imaju za cilj povezivanje i poticanje suradnje s predstavnicima sveučilišta koja sudjeluju u rangiranju: Svjetska sveučilišna mreža za inovativne predsjednike (WUNI-Presidents) u koju je uključen rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić, Svjetska sveučilišna mreža za inovativne vođe (WUNI-Leaders) u koju su uključeni pomoćnik rektora za informacijske tehnologije i inovacije prof. dr. sc. Tomislav Volarić i voditeljica Ureda za međunarodni ranking Tonina Ibrulj. Globalna konferencija WURI 2024. (WGC24) predstavlja globalni događaj koji okuplja vodeće svjetske akademske institucije, inovatore i stručnjake u cilju promicanja inovacija u visokom obrazovanju.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.