Zima se bliži i valja se pobrinuti da je smočnicu puna savršenog ajvara, finih džemova i ostalih poslastica za uživanje kroz hladna razdoblja.
I zato Večernji list donosi na dar posebni prilog Zimnica - narodno i moderno u utorak 8. rujna.
Prilog o zimnici izrađen je u suradnji s poznatom Facebook grupom Starozagrebački recepti. Tako je u dogovoru s pokretačicom grupe Vesnom Prajz-Velić odabrano šest žena koje su otkrile detalje recepata, a i koju caku i savjet u pripremi zimnice.
Radi se o Tini Koren, Tatjani Kobija, Zrinki Lulić, Suzani Vulami, Tamari Drvar te Aniti Cetin, koja zimnicu radi zajedno sa snahom Anom Pandža. Čitajte i kako se priprema i zelena sol, rozulin, chutney od šljiva i jabuka te na koji način ajvar ispeći u pećnici i kakve veze ima suđerica s pasterizacijom.
Sve to i još više pronađite u posebnom prilogu Zimnica - narodno i moderno u utorak 8. rujna na dar uz Večernji list.