Sastojci:
10 jaja
10 žlica šećera
3 žlice kakaa
1 prašak za pecivo
2 dl ulja
2 dl jogurta
10 žlica brašna
Fil 1
200 gr gustina
1 ekstrat vanilije
100 gr bijele čokolade
1 margarin
200 gr šećera u prahu
12 dl mlijeka
Fil 2
300 gr šećera
6 dl vode
500 gr borovnica ili bilo kojeg drugog voća
120 gr pudinga od jagode ili vanilije
glazura je od čokolade
Priprema:
Za kore je potrebno 5 bjelanjaka, 5 žlica šećera, 5 žumanjaka i dalje dobro mutiti.
Dodati 5 žlica brašna, prašak za pecivo, 1dl ulja i 1 dl jogurta zatim je potrebno ispeći koru u plehu veličine 30 x 40.
Isto tako uraditi i sa drugom korom samo dodati 3 žlice kakaa zatim ispeći koru.
Od 1 litra mlijeka uzeti 2 dl i razmutiti 200 gr gustina i malo ekstata od vanilije, a u ostatak mlijeka izlomiti 100 gr bijele čokolade i kada počne vriti zakuhati kašicu.
Kada se ohladi sjediniti sa 1 margarinom umućenim sa 200 gr šećra u prahu, umutiti pjenasto.
U jednoj posudi sipati 300 gr šećera i 4 dl vode da vrije nakon toga sipajte voće i kuhajte jedno četiri minute, posebno razmutiti 3 pudinga od jagode u 2 dl vode i zakuhati u voće i pustite da se ohladi.
Redoslijed: Žuta kora, voćna fila, bijela krema crna kora, bijela krema i glazura je od čokolade 400 gr