sastanak

Tegeltija i Radončić razgovarali o radu novog saziva Vijeća ministara

Tegeltija i Radončić razgovarali o radu novog saziva Vijeća ministara
18.12.2019.
u 15:59
Pogledaj originalni članak

Mandatar za sastav Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija i predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić razgovarali su danas u Sarajevu o budućem radu novog saziva Vijeća ministara BiH i ocijenili da imaju vrlo kompatibilne stavove.

Radončić je nakon sastanka izjavio da se ti njihovi stavovi odnose na brži razvoj BiH, veću brigu o građanima, više infrastrukturnih radova, te više jedinstva u Vijeću ministara i manje politike, a više rada.

- Razgovarali smo i o ulozi ministra sigurnosti BiH i zajedničkim izazovima koji nas čekaju u narednih nekoliko godina. Postigli smo punu suglasnost da je to jedan od prioriteta u BiH i mislim da će ovo Vijeće ministara znati odgovoriti na taj zaista težak izazov - rekao je Radončić.

Tegeltija je naveo kako je upoznao Radončića o njegovom viđenju organizacije Vijeća ministara i te da to tijelo bude mjesto uspjeha i dogovora u BiH, a ne mjesto političkih sukoba.

- Također, političke odluke oko kojih ne postoji suglasnost ne bi se trebale odražavatina rad Vijeća ministara, već se brinuti da u BiH dolaze investicije, da dogovoreni projekti budu realizirani i da to građani osjete na svom životnom standardu - dodao je Tegeltija.

Pojasnio je kako je razgovarano i o budućem radu Ministarstva sigurnosti BiH, te kako je iznenađen poznavanjem problematike koje je vidio kod Radončića.

- Siguran sam da ćemo zajedno poboljšati rad tog ministarstva, posebno po pitanju migracija - naglasio je Tegeltija.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.