ISPROBAJTE!

Torta od višanja i čokolade: Topi se u ustima, a priprema nije komplicirana

Foto: kolaci.biz
Torta od višanja i čokolade: Topi se u ustima, a priprema nije komplicirana
17.07.2024.
u 08:22
Pogledaj originalni članak

Ova Torta od višanja i čokolade je preukusna, jednostavno topi se u ustima.

Priprema nije komplicirana, tako da slobodno se bacite na posao, zasučite rukave i pratite upute, piše Klaci.biz.

SASTOJCI:

TAMNI BISKVIT:

4 jaja

4 žlice šećera

3 žlice brašna

2 žlice kakao praha 

1/2 prašak za pecivo 

SVIJETLI BISKVIT S VIŠNJAMA:

100 g brašna

1/2 prašak za pecivo

1 jaje

60 g šećera

1 vanilin šećer 

70 ml mlijeka

50 ml ulja

20 g mljevenih oraha

150 g višanja

KREMA:

3 kom puding od čokolade 

900 ml mlijeka

110 g šećera

150 g čokolade za kuhanje

200 ml vrhnja za šlag

PRIPREMA TAMNOG BISKVITA

1. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo i kakao prahom.

2. Odvojite žumanjke od bjelanjaka.

3. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg.

4. Žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom.

5. Dodajte pripremljeno brašno i nastavite miksati.

6. Dodajte dvije žlice bjelanjaka i kratko miksajte.

7. Preostale bjelanjke dodajte smjesi i sjedinite sa pjenjačom.

8. Smjesu istresite i rasporedite na masni papir u kalupu promjera 26 cm.

9. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 20-25 min.

10. Pečeni biskvit ostavite da se ohladi, a zatim ga prerežite na dva jednaka dijela.

PRIPREMA SVIJETLOG BISKVITA SA VIŠNJAMA

1. U većoj zdjeli brašno pomiješajte sa praškom za pecivo.

2. Nastavite dodavati jaje, šećer, vanilin šećer, mlijeko, ulje i mljevene orahe, sastojke miksajte.

3. Smjesu rasporedite na masnom papiru u istom kalupu promjera 26 cm.

4. Ocijeđene višnje iz teglice rasporedite preko smjese.

5. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 20-25 min.

6. Biskvit ostavite da se ohladi.

PRIPREMA ČOKOLADNE KREME

1. U zdjelu dodajte puding od čokolade, šećer i 200 ml mlijeka, sastojke pomiješajte pjenjačom.

2. Preostalo mlijeko stavite kuhati.

3. Kada zakipi sklonite sa strane, umiješajte pripremljeni puding, zatim vratite kuhati.

4. Gotovo sklonite sa strane i dodajte narezanu čokoladu za kuhanje, miksajte dok se ne istopi.

5. Prebacite u zdjelu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.

6. Nakon hlađenja kremu izmiksajte.

7. Posebno izradite vrhnje za šlag da se učvrsti.

8. Gotov šlag dodajte kremi i sve sjedinite.

SLAGANJE

1. Tamni biskvit.

2. 1/3 kreme.

3. Svijetli biskvit sa višnjama.

4. 1/2 kreme.

5. Tamni biskvit.

6. Sa preostalom kremom premažite cijelu tortu.

7. Stavite ju u frižider da se stegne.

8. Po želji ukrasite tortu.

 

 

Foto: kolaci.biz
torta

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.