Ako volite banane i kokos, onda je ovo najbolja poslastica za vas.
Sastojci
PODLOGA:
400 g integralnih keksa
130 ml mlijeka
80 ml kokosovog ulja
KREMA:
3 banane
1.5 žlica maslaca od orašastih plodova
3 ravne žlice naribanih listića kokosa
250 g mascarpone sira
200 g biljnog vrhnja za šlag
2 vrećice praška/stabilizatora za šlag
GANACHE:
150 g bijele čokolade
150 ml biljnog vrhnja za šlag
Priprema
Kokosovo ulje rastopiti na blagoj vatri.
Kalup promjera 25 cm obložiti papirom za pečenje, piše Coolinarika.
Kekse samljeti pa pomiješati sa kokosovim uljem i mlijekom da se dobije jednolična smjesa te utisnuti ravnomjerno u kalup.
Kokosov maslac otopiti na pari i prohladiti.
U posudu staviti vrhnje za šlag i prašak za šlag te miksati dok se šlag ne učvrsti tj. kad se posuda okrene, a smjesa ne ispada.
U drugoj posudi izmiksati mascarpone sir.
Banane oguliti, prerezati na tri dijela svaku i staviti u blender te miksati dok se ne dobije gusta smjesa.
Dodati naribane kokos listiće i maslac od orašastih plodova te miksati par sekundi dok se sve ne poveže.
Zatim, smjesu dodati mascarpone siru i špatulom miješati dok se sve ne poveže te dodati šlag i nastaviti miješati da se dobije jednolična krema.
Kremu ravnomjerno raspodijeliti po podlozi od keksa.