Tragične posljedice poplava

U Fojnici pronađena još dva tijela

Foto: Fena
Foto: Fena
Foto: Fena
Foto: Fena
Foto: Fena
04.10.2024.
u 16:47
Osim gospođe čije tijelo je ranije pronađeno, u popodnevnim satima su pronađena tijela i dvojice muškaraca
Pogledaj originalni članak

U noći sa četvrtka na petak obilne padaline su dovele do velikih poplava u pojedinim dijelovima Bosne i Hercegovine (BiH). Jedno od pogođenih mjesta je i Fojnica.

Ranije je potvrđeno da je u Fojnici smrtno stradala jedna starija žena. U popodnevnim satima su pronađena još dva tijela.

Ovu informaciju je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Županije Središnja Bosna Hasan Hodžić.

"Osim gospođe čije tijelo je ranije pronađeno, u popodnevnim satima su pronađena tijela i dvojice muškaraca", rekao je Hasan Hodžić za portal Radiosarajevo.ba.

Solidarnost u teškim vremenima

Caritas BiH: Pomoć stradalima od poplava

Teške poplave koje su proteklih dana pogodile Bosnu i Hercegovinu ostavile su za sobom razorene domove, uništenu infrastrukturu i zajednice koje se suočavaju s ogromnim gubicima. Poplavne vode i klizišta ugrozili su mnoge obitelji, ostavljajući ih bez krova nad glavom i osnovnih životnih sredstava. U ovim teškim trenucima, Caritas Bosne i Hercegovine, u suradnji s nad/biskupijskim Caritasima iz Sarajeva, Mostara i Banja Luke, pokreće hitan apel za pomoć kako bi se odgovorilo na krizu i ublažile posljedice ove prirodne katastrofe.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.