mještani strahuju

Ekipe Civine zaštite pomažu u sanaciji poplava u Lepeničkoj dolini

04.10.2024.
u 15:55

Ekipe Županijske uprave za civilnu zaštitu iz Travnika probile su se do Kiseljaka, gdje akitvno pomažu lokalnim vlastima i stanovništvu nakon za ovaj bh. grad nezapamćenih poplava koje su jutros probudile Kiseljačane.

Na licu mjesta je i ravnatelj Županijske uprave za civilnu zaštitu ŽSB, Miroslav Jakić, koji je za Fenu kazao kako su u Kiseljak dopremili mehanizaciju i crpke za vodu.

- Trenutno obilazimo teren i vršimo raspodjelu crpki za vodu i interventnih sredstava. Oko 14 sati uspjeli smo osposobiti putnu komunikaciju do Kiseljaka od strane Busovače. U suradnji s privatnim poduzećima i općinom Vitez dopremili smo i četiri stroja koja su interventno poslana u Kreševo, prema kojemu su putne komunikacije još uvijek u prekidu. Također, interventna pomoć Ministarstva sigurnosti trebala bi stići sutra - rekao je Jakić.

Zbog poplava u pogođenim područjima odgođena je i nastava, a mještani strahuju obzirom da meteorolozi i za naredne dane najavljuju nove padaline.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije