Čović na skupu "Za Stolac naš"

U Stocu naglašena potreba za osnaživanjem lokalne zajednice kroz projekte

U Stocu naglašena potreba za osnaživanjem lokalne zajednice kroz projekte
24.09.2024.
u 12:48
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović, danas je nazočio skupu potpore "Za Stolac naš," održanom u Kulturnom centru Stolac, u sklopu obilježavanja 34. obljetnice osnutka tada Općinskog odbora HDZ BiH Stolac, gdje je naglašeno da je kroz proteklih 34 godine, Stolac izrastao u grad koji gleda u budućnost, osnažen zajedništvom i stabilnošću.

Današnji skup bio je prigoda za istaknutu podršku kandidatu za gradonačelnika Stjepanu Boškoviću, nositelju liste za Gradsko vijeće Kazimiru Ragužu, kao i svim ostalim kandidatima s liste. Obljetnica osnutka 34 godine HDZ BiH Stolac, dodatno je naglasila povijesni značaj i kontinuitet stranke u jačanju zajedništva i stabilnosti u ovoj sredini.

Predsjednik Čović istaknuo je značaj ovog skupa kao simbola zajedništva i odlučnosti u nastojanjima da se Stolac vodi putem razvoja i napretka: "Prije svega, Stolac je kolijevka života i kultura koje nasljeđujemo tisućljećima unazad. To se ne smije zaboraviti ni na koji način. Naše jedino poslanje politike je služiti vama. Što se tiče hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, mi smo znali odgovoriti, kako na nacionalnoj razini kada je u pitanju naša domovina Bosna i Hercegovina, tako i naša domovina Hrvatska. Ponosni smo što znamo kako voditi politiku Hrvata, što sam uvijek isticao kroz Hrvatski narodni sabor," rekao je  predsjednik Čović.

Gradonačelnik Stjepan Bošković, koji se također obratio nazočnima, izrazio je zahvalnost na podršci, osvrnuvši se na projekte koji su realizirani tijekom proteklih godina, kao i na one koji su planirani. Tom prigodom je kazao: "Najveći projekt koji je pred nama je 6. listopada, jer sve ovo što smo radili i što planiramo raditi ima jedan uvjet, a to je pobijediti na izborima 6. listopada. No, pobjeda nije važna samo za nas, već je ključna da se ostvari u duhu hrvatskog zajedništva. Ako smo tijekom ovih četiri godine radili bez nesuglasica oko bilo koje odluke, to znači da možemo biti još bolji. Hrvatsko zajedništvo živi sve ove godine, živi i danas, a temelji se na jednom – na povjerenju."

Na koncu, naglašena je potreba za osnaživanjem lokalne zajednice kroz projekte koji će poboljšati infrastrukturu, obrazovanje i gospodarski razvoj. Zajednička podrška tim projektima odraz je predanosti HDZ-a BiH dugoročnom napretku i kvaliteti života svih žitelja Stoca.

Uz predsjednika Čovića, skupu "Za Stolac naš" nazočili su i zastupnica u Zastupničkom domu PSBiH Darijana Filipović, izaslanik u Domu naroda PSBiH Zdenko Ćosić, ministrica prometa i komunikacija u Vladi FBiH Andrijana Katić, ministar pravde u Vladi Federacije BiH Vedran Škobić, dopredsjedatelj Zastupničkog doma FBiH Mladen Bošković, generalni tajnik Vijeća ministara BiH Robert Vidović, predsjednica Vlade HNŽ-a Marija Buhač, glavni tajnik HDZ-a BiH Goran Božić, kao i predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti u BiH, predstavnici vjerskog, društvenog i gospodarskog života te brojni drugi uvaženi gosti i simpatizeri.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.