U suradnji medicinskih timova

U Županijskoj bolnici Zenica urađena još jedna eksplantacija organa donatora

U Županijskoj bolnici Zenica urađena još jedna eksplantacija organa donatora
23.09.2024.
u 09:34
Pogledaj originalni članak

Tim liječnika iz Zenice i Sarajeva u nedjelju navečer u Županijskoj bolnici Zenica uradili su još jednu eksplantaciju organa s moždano mrtvog pacijenta - donora, prenosi Klix.ba.

Županijska bolnica Zenica najuspješnija je donorska bolnica u Federaciji BiH, zahvaljujući angažmanu i požrtvovanosti medicinskog tima ove bolnice na čelu s doktoricama Nerminom Rizvanović i Senadom Čaušević.

Tim putem nastavili su zahvaljujući svima onima koji su se odlučili donirati organe nekome i spasiti život, da li dobrovoljnim darivateljima ili članovima obitelji koji u teškim trenucima donesu za nekoga životno bitnu odluku.

Jučer je u Županijskoj bolnica Zenica s moždano mrtvog pacijenta starosti 42 godine izvršena multiorganska eksplantacija bubrega i rožnjače koji će biti transplantirani u Sarajevu.

I ova eksplantacija je urađena u suradnji medicinskih timova uposlenika JZU KCU Sarajevo i uposlenika JU KB Zenica na čelu sa koordinatorom za transplantaciju mr. biomed. sci prim. Senadom dr. Čaušević i zamjenicom koordinatora doc. dr. prim. Nerminom dr. Rizvanović.

Iz Županijske bolnice Zenica izrazili su poštovanje i zahvalnost obitelji  donora na humanosti koji su svojim pristankom spasili nečiji život.

Zahvalnost je upućena i medicinskom timu uposlenika JU Županijske bolnice Zenica i UKC Sarajevo koji su na profesionalan način i u skladu sa načelima medicinske etike sa uspjehom sudjelovali u izvršenju postupka eksplantacije doniranih organa.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.