Sustavna rješenja

Uvode novo zanimanje zbog potreba tržišta

Uvode novo zanimanje zbog potreba tržišta
11.02.2023.
u 16:13
U Srednjoj školi Jablanica za CNC operaterom već dulje postoji potreba, a razvoj biznisa potpomaže i EU
Pogledaj originalni članak

Općina Jablanica, uz potporu Europske unije i u suradnji s Udrugom za poduzetništvo i posao LiNK Mostar, intenzivno radi na poticanju ekonomskoga razvoja i stvaranju boljih preduvjeta za razvoj biznisa na općinskome području, piše akta.ba. Kontinuirano se radi na sustavnim rješenjima i stvaranju preduvjeta za kvalitetno obrazovanje i zapošljavanje. Prethodno je uspostavljeno Lokalno partnerstvo za zapošljavanje koje radi na mjerama za razvoj poduzetničke inicijative na razini općine. Na osnovi informacija s terena te suvremenih trendova u razvoju industrija, Općina će u suradnji s Udrugom LiNK pružiti potporu uvođenju novoga smjera u Srednjoj školi u Jablanici. Riječ je o zanimanju CNC operater za kojim već dulje vrijeme postoji potreba na tržištu rada.

Tim povodom u Jablanici je nedavno održan sastanak o temi obrazovanja CNC operatera i uspostave kabineta za praktičnu nastavu kako bi se osiguralo kvalitetno obrazovanje te stručni kadar koji će biti spreman za izazove tržišta rada.

Pokrenuta je i nabava CNC stroja kojim će se opremiti kabinet za praktičnu nastavu. Nabava opreme za kabinet podržana je kroz projekt LPZ MENTOR koji se provodi u okviru programa "Potpora Europske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II" koji financira Europska unija.

Osim navedenoga, u tijeku su i završne pripreme za uspostavu Kreativnog centra koji će služiti kao potpora razvoju kreativnih industrija, poput grafičkoga dizajna, videoprodukcije, proizvodnje suvenira... S obzirom na ogroman turistički potencijal Jablanice, kreativne industrije oblast su koja može doprinijeti razvoju cijele regije. Uspostavu Kreativnog centra podržala je Europska unija kroz projekt "Kreativne industrije za zapošljavanje bez granica". Projekt se provodi u sklopu programa prekogranične suradnje BiH - Crna Gora, navodi također akta.ba. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.