Vlada HN županije

Izradit će se plan sanacije oštećenih regionalnih prometnica nakon poplava

Izradit će se plan sanacije oštećenih regionalnih prometnica nakon poplava
11.10.2024.
u 14:04
Odlukom su otvorena tri namjenska računa za: sanaciju stambene infrastrukture, sanaciju putne infrastrukture i sredstva namijenjena za pomoć fizičkim i pravnim osobama, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a
Pogledaj originalni članak

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije na žurnoj telefonskoj sjednici u petak, sukladno izvanrednim okolnostima prouzročenim bujičnim poplavama u HNŽ-u, donijela je Odluku o otvaranju namjenskih transakcijskih računa na koje će biti moguće izvršiti izravne uplate sredstava s namjenom sanacija štete od poplava. S ciljem potpune transparentnosti i poradi lakšega praćenja utroška sredstava, Odlukom su otvorena tri namjenska računa za: sanaciju stambene infrastrukture, sanaciju putne infrastrukture i sredstva namijenjena za pomoć fizičkim i pravnim osobama, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a. Sukladno iskazanoj potrebi Općine Jablanica odnosno po Zahtjevu načelnika Općine Jablanica, odobreno je 40.000,00 KM jednokratne pomoći za žurne intervencije u toj općini. Sredstva su namijenjena za provedbu interventnih mjera na pronalasku nestalih osoba, žurnu sanaciju oštećene infrastrukture, nabavu goriva za teške strojeve te za podmirenje troška osiguranja hrane, pića i smještaja za unesrećene osobe i za spasilačke ekipe. Istu odluku za Grad Konjic Vlada će usvojiti čim dokumentacija bude kompletirana, navodi se.

Vezano za elementarnu nepogodu koja je pogodila prostor sjevernoga dijela HNŽ-a, Ministarstvo prometa i veza HNŽ-a izradilo je analizu stanja na regionalnim prometnicama R-418b i R-437. Usvojivši podneseno izvješće, Vlada je resornomu ministarstvu naložila i daljnje intenzivne aktivnosti na žurnom otklanjanju štete, kao i na izradi Plana sanacije oštećenih regionalnih prometnica koji će uključivati dinamički i financijski plan. Vlada nastavlja s usvajanjem interventnih odluka, na tragu djelovanja Stožera za koordinaciju svih aktivnosti za procjenu šteta, saniranje šteta i pomoći jedinicama lokalne samouprave i stanovništvu pogođenih područja prouzrokovanih poplavama na području HNŽ-a, stoji u priopćenju.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.