Iako mnogi misle da za pripremu kremšnita treba izdvojiti jako puno vremena, ovaj recept dokazuje da to baš i nije tako. Ovu sočnu, kremastu i tradicionalnu slasticu možete napraviti za samo 30 minuta, a treba vam svega 7 sastojaka. Počastite se i zasladite za kraj radnog tjedna!
Sastojci:
200 g šećera
2 pudinga od vanilije
1 lisnato tijesto
6 jaja
4 žlice brašna
1,4 l mlijeka
Šećer u prahu
Priprema:
Odvojite žumanjke od bjelanjaka i umiksajte ih sa 150 g šećera, pudingom u prahu, brašnom i 4 dl mlijeka. Zakuhajte u litri kipućeg mlijeka kao puding.
Od bjelanjaka i 5 dag šećera istucite čvrsti snijeg i umiješajte ga vrlo lagano u vruću kremu.
Lisnato tijesto tanko razvaljajte, izbodite vilicom i ispecite - na obrnutoj strani lima za pečenje - na 180 °C, 10-15 min.
Gotovo lisnato tijesto prepolovite i jednu polovicu namažite kremom, a drugu izrežite na kockice i posložite ih po kremi.