Poruka sa skupa HDZ-a BiH

Zajedništvo ključ zaštite pozicije Hrvata u Uskoplju

Zajedništvo ključ zaštite pozicije Hrvata u Uskoplju
29.09.2024.
u 10:57
HDZ BiH i HNS predstavili su kandidate u Gornjem Vakufu-Uskoplju te tom prilikom ukazali na važnost lokalnih izbora
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović, s izaslanstvom je danas sudjelovao na središnjem predizbornom skupu u Gornjem Vakufu-Uskoplju pod sloganom "Nova energija, zajednički cilj!"

Skup je obilježen podrškom kandidatima za načelnika općine Marinu Novakoviću, nositelju liste za Općinsko vijeće Goranu Batiniću, te ostalim kandidatima koalicije. Predsjednik Čović je tijekom posjeta Gornjem Vakufu-Uskoplju istaknuo važnost zajedništva u težnji za napretkom i očuvanjem koherentnosti hrvatskog naroda. Naglasio je kako stranke Hrvatskog narodnog sabora zajednički izlaze na izbore s jasnim ciljem očuvanja identiteta i prava Hrvata u Bosni i Hercegovini: „S ponosom govorim kako je došlo vrijeme da svaki dan dolazi netko novi. Mi smo tu da vam služimo i zato jesmo stranka, snaga koja može biti prisutna na županijskoj, entitetskoj i državnoj razini vlasti,“ kazao je predsjednik Čović.

Dr. Čović je istaknuo važnost mladih u hrvatskoj zajednici te poručio kako HDZ BiH ponosno predvode mladi, naglašavajući kako će upravo oni preuzeti odgovornost u nadolazećim izborima: „Mi nemamo bolju mladost nego što ste vi. Vi ste najbolja mladež koju hrvatski narod ima, najbolja mladež koju ima Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine. Predvodite HDZ BiH ovdje u Uskoplju, na županijskoj, entitetskoj i svim drugim razinama. Mi ćemo biti uz vas kada god vam zatreba ruka, a da vam na bilo koji način ne smetamo. Morate već 7. listopada preuzeti odgovornost, to je suština,“ poručio je predsjednik Čović.

Poseban naglasak stavio je na ulogu žena u zajednici, izražavajući poticaj i zahvalnost njihovom doprinosu: „Nema snage bez zajednice žena, bez naših majki, supruga, kćeri i sestara. Poticaj i zahvala vama, drage prijateljice, članice Zajednice žena i one koje to još niste,“ dodao je dr. Čović.

Na večerašnjem skupu kandidat za načelnika općine Marin Novaković, poslao je jasnu poruku, istaknuvši važnost obiteljskih vrijednosti, međusobnog poštovanja i uvažavanja vjerskih i kulturnih različitosti, te jednakopravnosti svih naroda koji žive u općini kao ključni temelj za daljnji, brži i snažniji razvoj.

Naša kampanja traje svaki dan, jer dostupnost i posvećenost rješavanju problema našeg naroda dokazujemo kroz svakodnevni rad, a ne samo tijekom ovih 30 dana. Zajedno smo realizirali brojne projekte za dobrobit cijele općine i županije, i nastavit ćemo služiti svim žiteljima naše zajednice“, poručio je Novaković, zahvalivši se posebno mladeži na aktivnom doprinosu i podršci. Također, govorio je o realiziranim projektima koji su doprinijeli poboljšanju kvalitete života u općini, naglašavajući važnost timskog rada i zajedništva u budućem razvoju.

Na koncu, naglašeno je da je skup bio prilika za sve nazočne da se još jednom okupe pod zajedničkim ciljem i pošalju snažnu poruku odlučnosti i zajedništva pred Lokalne izbore. Kandidati su pozvali sve žitelje da izađu na izbore 6. listopada i podrže planove za bolju budućnost.

Uz predsjednika Čovića, predizbornom skupu su nazočile dopredsjednice HDZ-a BiH Darijana Filipović te Lidija Bradara, članovi Predsjedništva HDZ-a BiH Marina Pendeš i Vedran Škobić, glavni tajnik HDZ-a BiH Goran Božić, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti u Bosni i Hercegovini, predstavnici vjerskog, kulturnog i društvenog života, kao i brojni simpatizeri.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.