Zanimljivo istraživanje: Što se jede za Božić?

Zanimljivo istraživanje: Što se jede za Božić?
24.12.2023.
u 10:27
Pogledaj originalni članak

U blagdanskim danima ljudi se vole i dobro najesti, pa ako će se u ostalim danima malo i pripaziti, ponegdje i uštedjeti, onda će se za Božić uz duhovnu okrijepu, i tjelesno okrijepiti.

Purica se često smatra uobičajenim božićnim objedom, no tradicionalni božićni ručak kakav mi znamo u drugim kulturama izgleda drugačije. Tako se, primjerice, u Meksiku jede bakalar s ciklom i ostalim povrćem, u Argentini se jede junetina punjena nadjevima, u Australiji roštilj s kozicama, svinjetinom, janjetinom i govedinom, u Gani varivo od gomolja. U Italiji se jede pečeno meso s tjesteninom i pije se pjenušavo vino, a Poljaci jedu štuku s kuhanim jajima i krumpirima. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.