znanstvenici upozorili

Zašećereni gazirani sokovi povećavaju rizik za predijabetes

Zašećereni gazirani sokovi povećavaju rizik za predijabetes
14.02.2017.
u 09:25
Pogledaj originalni članak

Svakodnevna konzumacija jedne limenke nekog gaziranog soka s dodanim šećerom je povezana s 46 posto većim rizikom za predijabetes, stanje koje često prethodi šećernoj bolesti, prenose mediji.

Američki znanstvenici s Tufts University u Bostonu dodaju kako konzumacija dijetalnih gaziranih sokova nije bila povezana s povećanjem rizika za predijabetes.

Predijabetes karakterizira povišenje koncentracije šećera u krvi i povećanje rezistencije na inzulin, no ne u dovoljnoj mjeri za dijagnozu šećerne bolesti.

Predijabetes je reverzibilan ako se reducira unos šećera u organizam, piše Journal of Nutrition.

Novi su nalazi dobiveni 14-godišnjim praćenjem gotovo 1700 ispitanika srednje životne dobi, prenosi Fena. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.