Vršnjačko nasilje

Zbog neprilagođenog ponašanja jednog učenika 15 roditelja u Mostaru zatražilo premještaj djece

Zbog neprilagođenog ponašanja jednog učenika 15 roditelja u Mostaru zatražilo premještaj djece
27.09.2024.
u 12:23
Ukoliko bi njihov zahtjev bio odobren, učenik bi ostao jedini u razredu
Pogledaj originalni članak

Roditelji 15 učenika OŠ Antun Branko Šimić u Mostaru zatražili su premještaj djece u druge razrede zbog jednog učenika. Na kraju prošle školske godine, roditelji učenika iz odjela I-3 Osnovne škole Antuna Branka Šimića mislili su da će njihov problem biti riješen, piše Hercegovina.info. Početkom svibnja ove godine 15 učenika ovog razreda suočilo se s problemom neprilagođenog ponašanja jednog učenika, zbog čega su odbijali ići na nastavu te nisu mogli kvalitetno pratiti nastavni proces.

Prema informacijama iz svibnja 2024., učenik zbog kojeg je nastao problem trebao je biti premješten u drugu školu. Odluka o premještaju donesena je od strane Školskog odbora kao pedagoška mjera zbog prevelikog broja neopravdanih sati. Ipak, majka učenika angažirala je odvjetnički ured, koji je uložio prigovor na ovu odluku, čime je konačna odluka prebačena na Ministarstvo prosvjete, obrazovanja i sporta HNŽ-a. Ministarstvo nije žurno riješilo ovaj problem, te je ministar Adnan Velagić predmet poslao inspektoratu tek početkom rujna, neposredno pred početak nove školske godine. Inspektor je pregledao dostavljene dokumente i zaključio da odluka o premještaju nije konačna te da zbog žalbenih postupaka odluka nije stupila na snagu. Stoga, učenik i u novu školsku godinu ulazi u isti razred, s istom učiteljicom i istim kolegama.

Zbog ove situacije, 15 roditelja zatražilo je premještaj svoje djece u druge razrede. Ukoliko bi njihov zahtjev bio odobren, učenik bi ostao jedini u razredu. Hercegovina.info također doznaje da nema službenog rješenja koje poništava pedagošku mjeru premještaja učenika, što dodatno komplicira situaciju. Ravnateljica Snježana Brkić podnijela je ostavku, dok je natječaj za novog ravnatelja tek raspisan.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.