NAČELNIK KREŠEVA

Pejak: GSS spašava majku s dvoje djece

Foto: avaz
1/4
04.10.2024.
u 12:38

 Brojna naseljena mjesta na području općine Kreševo odsječena su od svijeta, nakon što su bujice uništile pristupne puteve. Prema riječima načelnika općine Renata Pejaka, Stožer CZ od jutros u tri sata organizira brojne intervencije na terenu, javlja Avaz.  - Trenutno smo u selu Kojsina. Ovo selo ostalo je bez pristupne ceste u dužini od nekoliko kilometara, uopće je nema. Bujica ide kroz selo. Ono što smo prije nekoliko dana vidjeli u Katmanduu u Nepalu to je danas u Kreševu – kaže Pejak.

Cesta prema auto-putu je prohodna, a otklanjaju se nanosi i na regionalnoj cesti prema Kiseljaku. Pejak kaže da će se štete danima zbrajati, ali da je najvažnije u ovom trenutku da ozlijeđenih i žrtava nije bilo.  - Bilo je životno ugroženih, jutros smo imali dvije intervencije. Trenutno je u tijeku akcija spašavanja u naseljenom mjestu Gunjani. Pripadnici GSS-a spašavaju majku sa dvoje djece u kući koja je odsječena od svijeta i vjerujem u pozitivan ishod. Ovo su apokaliptične scene. Ni puno stariji Kreševljaci ovo ne pamte da je u kratkom roku palo toliko kiše, pa su mali potoci postali velike rijeke, a Kreševka je od potoka postala velika rijeka koja nosi mostove – kaže načelnik Općine Kreševo Renato Pejak.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije