Akcija “Trojka”

Pljačkali i dok su čekali poziv za izvršenje zatvorske kazne

asfa
20.01.2016.
u 06:00

Policija je u akciji “Trojka” otkrila organiziranu skupinu koja je opljačkala mjenjačnice u tržnim centrima “Bingo” u Prijedoru i Doboju, iz kojih je ukradeno 115.000 KM. Četvorica su iz Banje Luke, među kojima su od ranije poznati Neven Nešković zvani Mali (34) i Milenko Vurunić (41), dok je jedan iz Novog Grada. I Nešković i Vurunić su čekali poziv za izvršenje još u rujnu izrečene im kazne od 4, odnosno tri godine zatvora za raniju seriju krađa i pljački. Kako je potvrdio načelnik Odjela krim-policije CJS Prijedor Radomir Dukić, akcija “Trojka” pripremana je dulje vrijeme, a ključni dokaz koji je policiju doveo do lopova je pronađen u golfu 2, kojim su provalili u Tržni centar “Bingo” u Prijedoru. Oni su tamo upali 5. prosinca, kada su vozilom razbili ulazna vrata. Tada su sudjelovala tri razbojnika, a prilikom razbijanja vrata i obijanja mjenjačnice aktivirali su alarm, što je alarmiralo agenciju “Sector Securitya”, koja osigurava centar, ali do dolaska zaštitara uspjeli su pokupiti novac i pobjeći s 95.000 maraka.
- Iza sebe su ostavili golf 2, za koji je kasnije utvrđeno da je ukraden, a u noći izvršenja ovih djela zapaljeno je i jedno vozilo vrijedno između 20.000 i 30.000 KM, navode istražitelji, podsjećajući da su na istovjetan način opljačkali i mjenjačnicu u dobojskom TC “Bingo”. Isto su vrata razbili golfom 2., iz tog objekta uspjeli su ukrasti 20.000 KM. Pljačku su počinili za svega dvije minute. Prema snimkama videonadzora, i u ovoj pljački su sudjelovala tri razbojnika, od kojih je jedan s automatskom puškom čuvao stražu. Istražitelji kažu da je osumnjičena petorka napadala u ranim jutarnjim satima, a sumnjiči ih se za još nekoliko teških provala, među kojima u butik “Beng beng” i u trgovinu “Nikić”, gdje je šteta oko 15.000 KM. (rs) 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije