STRAVIČNO UBOJSTVO

Podignuta optužnica protiv majke koja je ugušila sina (3) i tijelo bacila u more

Foto: Duško Marušić Čići/PIXSELL
1/4
14.08.2017.
u 16:15

Majka je optužena za teško ubojstvo za što joj prijeti maksimalna kazna zatvora od 40 godina

Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je, nakon dovršene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Puli-Pola optužnicu protiv 32-godišnje Chiare Pašić zbog ubojstva trogodišnjeg sina Denisa koje je šokiralo cijelu Hrvatsku. Podnijeli su i prijedlog za primjenu maloljetničke sankcije prema 14-godišnjakinji koja je pomagala u zločinu. Majka je optužena za teško ubojstvo za što joj prijeti maksimalna kazna zatvora od 40 godina.  

Okrivljenice se tereti da su 23. svibnja 2017. zajedno i dogovorno, u stanu na adresi Akvilejski prilaz u Puli, u nakani da usmrte trogodišnje dijete, ugušile ga, a zatim mrtvo tijelo odnijele do obale mora bivše vojarne Vallelunga i tamo ga bacile u more. ŽDO je Sudu predložilo produljenje istražnog zatvora protiv obje okrivljenice zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.  

Državno odvjetništvo obustavilo je istragu protiv hrvatskog državljanina (1988.) zbog kaznenog djela neprijavljivanja počinjenog kaznenog djela iz čl. 302. KZ-a jer nakon provedene istrage nije bilo osnovane sumnje da bi on to kaznenog djelo počinio, a niti da bi počinio neko drugo kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti, priopćio je DORH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?