Tri izvanredna koncerta

Festival klasične glazbe „Glazba na kamenu” u Grudama i Širokom Brijegu

04.09.2024.
u 10:44

Drugo izdanje od 6. do 8. rujna

Festival klasične glazbe „Glazba na kamenu“ vraća se s drugim izdanjem od 6. do 8. rujna, donoseći tri izvanredna koncerta u Grudama i Širokom Brijegu. Ovaj festival, posvećen približavanju bogatstva klasične glazbe publici svih generacija, kombinira djela renomiranih skladatelja s autentičnim ambijentom hercegovačkog kraja.

Prva festivalska večer pod nazivom „Mozaik 1/3/5” održat će se u petak, 6. rujna u crkvi svete Katarine u Grudama s početkom u 20 sati, gdje će se izvesti djela Borisa Papandopula, Arama Hačaturjana i Dmitrija Šostakoviča u interpretaciji vrhunskih glazbenika, uključujući violiniste Marca Grazianija i Marina Marasa, violisticu Luciju Brnadić, violončelista Smiljana Mrčelu i pijanista Božidara Vlašića.

Druga večer, 7. rujna, u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu s početkom u 20 sati, bit će posvećena liku i djelu slavnog poljskog skladatelja Fryderyka Chopina, a klavirskim recitalom „Hommage à Chopin“ mladog poljsko-francuskog pijanista Jana Jakuba Zielińskog bit će predstavljena odabrana djela velikog skladatelja.

Završnu večer, 8. rujna, obilježit će nastup Gudačkog komornog orkestra „Takt“ pod ravnanjem maestra Igora Tatarevića, uz solisticu Evu Šulić Brajčić, u programu koji uključuje renomirana orkestralna djela Pjotra Iljiča Čajkovskog i Astora Piazzolle. Koncert će se održati u crkvi Katarine u Grudama s početkom u 20 sati.

Udruga glazbenih umjetnika „Takt“ kao organizator ovoga događaja poziva sve ljubitelje klasične glazbe da dođu i uživaju u ovim vrhunskim festivalskim izvedbama.

Ulaz na sve koncerte je slobodan.

Festival klasične glazbe „Glazba na kamenu” održava se pod visokim pokroviteljstvom Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine i Veleposlanstva Republike Poljske u Bosni i Hercegovini te uz potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke, Općine Grude, Grada Širokog Brijega i gospodarstvenika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?