Upriličeno 27. okupljanje Izbičana i njihovih prijatelja na Izbičkom polju

FOTO/VIDEO Izbičijada je jedinstven spoj kulturno-zabavne manifestacije i pučke veselice

Izbičijada
17.08.2024.
u 12:48

Ponovno se pokazalo da Izbičijada spada među značajne čuvare glazbene baštine zapadne Hercegovine

Na Izbičkom polju održano je 27. izdanje Izbičijade, tradicionalne manifestacije što ju priređuje širokobriješka MZ-a Izbično. Ponovno su se brojni Izbičani, ne samo s područja župe Izbično i Širokog Brijega, i njihovi prijatelji sa svih strana okupili na Izbičkom polju. Kao i prethodnih godina družili su se, nazočili kulturno-zabavnom programu, zapjevali gangu, zaplesali trusu, a sve uz hercegovački  tradicionalni prismok i zlatne kapi. Mnogi su se nakon godinu dana ponovno sreli, pozdravili, popričali. 

Program Izbičijade 2024. započeo je finalnom utakmicom malonogometnog turnira sela i zaselaka s područja mjesne zajednice Izbično na igralištu izbičke osnovne škole U finalnom dvoboju slavila je momčad Gornje Britvice, koja je pobijedila sastav zaseoka Solde rezultatom 5:2.

Program na središnjoj pozornici vodio je Marinko Karačić, a nazočnima se obratio širokobriješki gradonačelnik Miro Kraljević koji je uručio pobjednički pehar predstavniku momčadi Gornje Britvice, osvajačima malonogometnog turnira. Tihomir Crnjac, predsjednik MZ-a Izbično, darovao je umjetničku sliku gradonačelniku Miri Kraljeviću u znak zahvalnosti za dugogodišnju potporu Izbičijadi.

 

Potom su na scenu stupili članovi KUD Brda iz Izbična i njihovi gosti: KUD-ovi Vrila iz Graca, Cim iz Mostara, Crnač, Vionica iz Brotnja, Sveta Kata iz Gruda, Linđo iz Neuma te Jarski bećari i pjevačka skupina Zukić iz Rakitna. Ivo Crnjac – Didović uručio je zahvalnice predstavnicima izvođača u programu Izbičijade 2024. Ponovno se pokazalo da Izbičijada spada među značajne čuvare glazbene baštine zapadne Hercegovine. Ivo Crnjac – Didović je kao i prethodnih godina s usnom harmonikom predvodio trusu, tradicijski hercegovački narodni ples.  

 

 

Uslijedilo je uobičajeno druženja pod šatorima, uz glazbu uživo. Živopisno Izbičko polje, zanimljiv program te gastronomska ponuda i jedinstveno spontano ozračje više od četvrt stoljeća mame Izbičane, ma gdje bili, i njihove prijatelje. Izbičijada je jedinstven spoj kulturno-zabavne manifestacije i pučke veselice. Pokazala se kao dobitna kombinacija, o čemu svjedoči i njezino uspješno 27. izdanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?