NEUM UNDERWATER FILM FESTIVAL 2024. - Večeras i sutra (23. i 24. kolovoza) u Neumu će se održati četvrto izdanje Festivala podvodnog filma

Na festivalu će biti održane projekcije novih filmova snimljenih pod vodom

23.08.2024.
u 15:15

U hotelu Zenit u Neumu, u organizaciji udruge Standard, večeras i sutra (23. i 24. kolovoza) održat će se četvrto izdanje Neum Underwater Film Festivala. Službeno otvorenje ovog Festivala podvodnog filma počet će večeras (petak, 23. kolovoza) u 19.30, a potom će uslijediti projekcije filmova u festivalskoj konkurenciji. No, već u 17 sati predviđen je popratni i studentski program. Ivo Mikulić, utemeljitelj ovog Festivala podvodnog filma, kaže:

- Grad Neum s ponosom je domaćin ovog Festivala podvodnog filma, koji je utemeljen u vrijeme korone. Općina Neum ovom festivalu dala je veliku potporu. Festival je osnovan s dubokim poštovanjem prema prirodi, u cilju prikazivanja različitih oblika umijeća snimanja podvodnih filmova, bez obzira na korištenu opremu za kameru ili razinu vještine filmaša.

Na ovom festivalu bit će održane projekcije novih filmova s barem pola kadrova snimljenih pod vodom. Filmovi su stigli iz 86 država, a u festivalskoj konkurenciji našlo se 18 filmskih ostvarenja.

- Neum Underwater Film Festival na najkonkretniji način filmskim jezikom ukazuje na očuvanje mora, jezera i rijeka. Ovaj festival je najviše prepoznat u Francuskoj. Naime, iz Francuske je na četvrto izdanje našeg festivala stiglo čak 70 filmova! Vjerujem da će mnogi inspiraciju za podvodni film naći upravo u Neumu.

O nagradama će odlučivati žiri u kojem sudjeluju predstavnici medija, redatelji, ronioci, aktivisti.

- Ovaj festival služi i kao jedinstvena platforma za komunikaciju filmaša, šire javnosti i medija te kao kulturna i turistička promocija Neuma, jedinog primorskog mjesta u BiH. Osim filmskih autora, Neum Underwater Film Festival dovodi i nove turiste koji na svojim profilima pozitivno promoviraju ovaj lijepi gradić na Jadranu - ističe Mikulić.

Iz godine u godinu sve je više onih koji prepoznaju izvrsnost ovog unikatnog filmskog festivala te podržavaju ovaj kulturni događaj koji pozicionira Neum i čitavu BiH na svjetsku kartu izvrsnosti i

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?