Vitez

Predstavljanje knjige 'Fra Jozo Garić, banjalučki biskup'

25.09.2024.
u 09:12

Predstavljanje knjige ''Fra Jozo Garić, banjalučki biskup'', autora fra Velimira Valjana upriličit će se u srijedu, 25. rujna u 18,30 sati u župnoj crkvi u Vitezu.

U knjizi se nalaze najvažniji detalji iz života i djelovanja biskupa Garića, a djelo je obogaćeno fotografijama koje svjedoče o burnom vremenu u kojemu je ovaj Vitežanin vodio biskupiju.

''Banjalučki biskup fra Jozo Garić rođen je 28. listopada 1870. godine u Vitezu, krsnog imena Stjepan, velikan Središnje Bosne, prema mnogim kroničarima i povjesničarima najznačajnija osoba katoličkog, hrvatskog i cjelokupnog puka Viteza kakvog ga kroz modernu povijest pratimo.

O ovome crkvenom velikodostojniku nije se puno znalo i pisalo, no posljednjih nekoliko godina Vitežani su, kroz Maticu hrvatsku, Udrugu Volim Vitez i župni ured Svetoga Juraja aktualizirali Garićev lik i djelo te ga istrgnuli od zaborava'', priopćila je Matica hrvatska Vitez.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?