prekrasni radovi

Slike umjetnice iz Širokog Brijega krase crkve u BiH, Hrvatskoj i Rumunjskoj

11.09.2024.
u 17:40

Mlada akademska slikarica iz Širokoga Brijega, 29-godišnja Marijana Soldo (29) obogatila je župnu crkvu svetog Vida Mučenika u Brdovcu u Zagrebačkoj županiji izvanrednim umjetničkim djelom - slikom Milosrdnoga Isusa, piše jabuka.tv. Inspirirana viđenjem svete Faustine Kowalske, kojoj se Isus ukazao u Poljskoj 1930-ih godina, Soldo je vjerno prenijela ovaj sveti prizor na platno.

Djelo je izrađeno u akriliku na platnu, dimenzija 2 x 1 metar, a smješteno je u središnji dio crkve, gdje svojom duhovnom snagom ostavlja snažan dojam na vjernike i posjetitelje. Sličnu sliku Milosrdnog Isusa Soldo je ranije naslikala i za jednu crkvu u Rumunjskoj.

Ova je akademska slikarica naslikala i Križni put za crkvu Presvetoga Srca Isusova u Studencima (Ljubuški). Njezinim se prekrasnim radovima prije nekih godinu dana pohvalio suprug Ivan koji je fotografiju podijelio u Facebook grupi Catholic Art (zajednica koja povezuje ljude koji vole sakralnu umjetnost te dokazuje da na društvenim mrežama možemo naići i na lijepe stvari), prenio je jabuka.tv. Objava je prikupila više od 400.000 lajkova, više od 5000 komentara te je podijeljena više od 1800 puta.

Na profilu na kojem pratiteljima, kupcima i ljubiteljima umjetnosti dijeli svoje radove, objavila je i video u kojem pokazuje svih 14 postaja Križnog puta. Marijana se sa suprugom bavi i glazbom.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?