slastica bez pečenja

Tiramisu na drugačiji način: Isprobajte recepat s omiljenim voćem

plazmasticarnica/ilustracija
19.03.2025.
u 09:01
Poslušaj ovaj članak
00:00 / 00:00

Talijansku slasticu bez pečenja - Tiramisu obožavaju u cijelom svijetu, a ako vam je dosadio klasičan recept, isprobajte recept s  voćem kao što su maline i borovnice.

Tiramisu s pekmezom od borovnica

Sastojci:

  • 300 g piškota
  • 600 ml mlijeka
  • pekmez od borovnica

Krema:

  • 4 žumanjka
  • 150 g šećera
  • 250 g vrhnje za šlag
  • 500 g mascarpone sira
  • 1 žlica vanilije

Priprema:

U zdjeli pomiješajte žumanjke i šećer i miksajte velikom brzinom mikserom oko 8 minuta. Dodajte mascarpone sir i mutite još minutu. U drugoj zdjeli umutite šlag i pažljivo ga umiješati u smjesu žumanjaka i mascarponea.
Mlijeko dodajte u lonac i zagrijte ga skoro do vrenja, najbolje na srednjoj vatri. Pazite da ne zagori. Piškote umočite u vruće mlijeko i pokrite cijeli pleh jednim slojem piškota.

Pekmezom namažite sloj piškota. Dodajte 1/3 mascarpone kreme i ponovite ovaj postupak još 1 put. Završni sloj kreme od mascarponea i ukrasite borovnicama. Ostavite da se ohladi preko noći ili barem 8 sati u hladnjaku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije